Rusi varujú pred teroristickými útokmi zo strany USA
31 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Ruská federácia vydala naliehavé varovanie - " AMERIKA SA PRIPRAVUJE NA TERORISTICKÉ ÚTOKY!" Píše srbský web informer.sr

Spojené štáty americké s pomocou militantov pripravujú v Sýrii teroristické útoky na miesta zhromažďovania ľudí a na štátne inštitúcie, oznámila tlačová služba Zahraničnej spravodajskej služby (SVR) Ruska s odvolaním sa na riaditeľa Sergeja Naryškina.

Pre nich je to bežný "demokratický nástroj"

"Americké spravodajské služby majú v úmysle ako bežný nástroj pri realizácii svojich podvratných plánov opäť použiť islamských extrémistov, ktorí sa teraz nazývajú "umiernená opozícia"," uvádza sa vo vyhlásení .

Terorizmus ako cez kuriéra

Podľa informácií SVR sú tieto „trestné akcie riadené z americkej vojenskej základne El Tanf“ nachádzajúcej sa neďaleko sýrskych hraníc s Jordánskom a Irakom. Cvičia sa tam desiatky militantov z Daeš *, ktorých rady Američania pravidelne dopĺňajú prepúšťaním teroristov z väzníc v okupovanej severovýchodnej časti Sýrie.

Surovosť a cynizmus

„Cynizmus úloh, ktoré vodcom gangov dávajú americkí mecenáši, je ohromujúci. Medzi prioritné ciele patria miesta hromadného zhromažďovania ľudí, obchody a štátne inštitúcie ,“ upozorňuje ruská zahraničná spravodajská služba.

Podľa jej zdrojov skupina amerických spravodajských dôstojníkov umiestnených v konfliktnej zóne v reálnom čase koordinuje útoky militantov kontrolovaných Washingtonom, predovšetkým v problematických južných provinciách Suwayda a Dera.

Turecký odkaz USA riadne nasrdí
Predstaviteľ tureckého ministerstva vnútra Suleiman Soylu prirovnal „proamerickú politiku“ k zrade vlasti. Informuje o tom portál T24, z ktorého cituje web eadaily.com. Minister povedal, že "všetkých, ktorí v krajine podporujú politiku... Čítať ďalej
30 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme