Čím Šimečka pobavil Beňovú
30 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

"Ráno (včera, pozn. red. HD) ma pobavil “článok” p. Šimečku, otca predsedu Progresívneho Slovenska M. Šimečku. V dennikuN, kde pravidelne publikuje svoju nenávisť k SMER - SSD, pripojil aj kritiku konzervatívcov, ktorí podľa neho nechápu správne liberálnu demokraciu, lebo liberáli chcú dobre všetkým." Píše  europoslankyňa Monika Beňová na sociálnej sieti.

"My ostatní, podľa p. Šimečku teda nechceme všetkým dobre". Pokračuje Monika Beňová.

Obhajoba konzervatívcov od sociálnych demokratov

"Nemám predplatné Nka a tak sa domnievam, že celý článok bol mediálnym útokom na predsedu KDH kvoli tomu, že sa odmietol spojiť s E. Hegerom, nakoľko podľa predsedu KDH sú v jeho strane viacerí politici, ktorí vyznávajú odlišné hodnoty ako KDH. Za mňa osobne to bol férový a jasne formulovaný postoj konzervatívcov." Pokračuje autorka statusu.

Drzé politizovanie

"Je však zarážajúce, ako sa média stále razantnejšie a drzejšie zapájajú do politických vzťahov a politického súboja." všíma si europoslankyňa Beňová.

"Samozrejme, každý z nás má právo na svoje vlastné politické preferencie. A ja nikomu nevnucujem moje. Ale produkovať denno denne nenávistné články, mnohé z nich založené vyslovene na subjektívnych “pocitoch” a vydávať ich za akúsi normu je úplne scestné."

Etika? Čo to je!

"Nebudem sa teraz rozpisovať o etike faktu, že o tom ako má “vyzerať” tá správna politika a “hodnoty”, presviedča čitateľov v dennikuN otec predsedu politickej strany. Každý nech si nato spraví vlastný názor.

Média by však mali byť objektívne a nie tendenčné. A ak si niektorí novinári/ky či moderátori/ky myslia, že vedia všetko lepšie a ich názory sú správnejšie, nech idú teda kandidovať a získajú podporu vo voľbách.

Ale je neetické svoje názory prezentovať ako normy a bez objektívnej kritiky ich podsúvať čitateľom, poslucháčom či divákom ako “pravdu”. Končí tému Monika Beňová.

Odkaz z Ukrajiny na Slovensko ideologicky slepým, hluchým a...
Andrij Kostin, generálny prokurátor Ukrajiny počas utorkového videohovoru s generálnym prokurátorom Slovenskej republiky Marošom Žilinkom uviedol: "Vyslovujem poďakovanie a uznanie za to, že Maroš Žilinka, ako vôbec prvý generálny prokurátor z... Čítať ďalej
30 | 05 | 2023 | Ivan Brožík/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme