Budú súdiť Zelenského?
30 | 05 | 2023 I Milan Laca

Súd na Ukrajine rozhodol o začatí trestného konania vo veci zrady proti Zelenskému.

Prípad sa týka aj vedúceho kancelárie prezidenta Andrija Jermaka, zástupcu vedúceho kancelárie Romana Mašovca, bývalého šéfa Ukrajinskej bezpečnostnej služby Ivana Bakanova a bývalého zástupcu tajomníka Rady národnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny Ruslana Demčenka.

Začalo sa

Súd na Ukrajine rozhodol o začatí trestného konania vo veci velezrady proti prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému, keďže do štábu Bezpečnostnej služby Ukrajiny (SBU) údajne vymenoval zamestnancov Federálnej bezpečnostnej služby Ruskej federácie. Oznámil to námestník Najvyššej rady Geo Leros. Lerosa zvolili do ukrajinského parlamentu za Zelenského stranu Sluha ľudu, no v roku 2020 ho z frakcie vylúčili.

EÚ odsudzuje Gruzínsko
Veľvyslanci EÚ odovzdali demarš podpredsedovi vlády Gruzínska z dôvodu obnovenia letov do Ruska. Veľvyslanci krajín EÚ, akreditovaní v Tbilisi, sa stretli s podpredsedom vlády, ministrom hospodárstva Gruzínska Levanom Davitašvilim. Odovzdali mu... Čítať ďalej
30 | 05 | 2023 | MilanLaca

Dôvod

„Dovoľte mi pripomenúť, že Štátny úrad pre vyšetrovanie Ukrajiny odmietol vyšetriť Zelenského štátnu zradu, keď vymenoval agentov FSB na kľúčové pozície v SBU.  Prostredníctvom súdu sme nariadili zapísať informácie do Jednotného registra vyšetrovaní a začať predsúdne vyšetrovanie,“ napísal na svojom Telegrame. Predtým Leros obvinil Zelenského a Jermaka z korupcie stoviek miliónov eur pri nákupe munície. Zelenskyj a jeho najbližší spolupracovníci by podľa neho mali byť vypočúvaní ako obžalovaní pri menovaní agentov ruskej FSB do SBU.

Korupcia

Leros predtým obvinil šéfa kancelárie prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského Andrija Jermaka zo sprenevery podielu Viktora Medvedčuka, predsedu Politickej rady Opozičnej platformy - Za život, v stavebnom holdingu. Poslanec dodal, že už poslal vyhlásenie Národnému úradu boja proti korupcii Ukrajiny, v ktorom obvinil Jermaka.

Srbsko je sopka pred výbuchom
Potom, čo minulý týždeň nastúpili do úradu starostu štyria etnickí Albánci, vypukli na severe Kosova protesty. O ich vývoji informuje web novinky.cz Desiatky členov medzinárodných jednotiek KFOR (Kosovo Force) strážia radnice proti demonštrantom,... Čítať ďalej
30 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme