Gen. Viktorín: Nie Slovákov tu treba vymeniť
28 | 05 | 2023 I Eka Balašková

Generál Jozef Viktorín (Republika) reaguje na udalosti minulých dní upevnením vlastného presvedčenia – túto vládnu garnitúru na čele s prezidentkou treba vymeniť.

V tomto presvedčení ho utvrdilo vyjadrenie zástupcu Európskej komisie na Slovensku Vladimíra Šuchu a „matovičovské“ ospravedlnenie, akým reagovala na odpor Európska komisia. Viktorínovi však neušla ani sugestívne ladená politická diskusia redaktorky s prezidentkou SR, ktorú kritizoval aj politológ Eduard Chmelár. Viktorín preto konštatuje, že nemáme slovenské médiá.

Prezidentka neznesie iný názor, ako ten svoj

Viktorín si všíma, že prezidentka sa v televíznej debate vyjadrila jasne.

„Treba bojovať s dezinformáciami, lebo občania rozmýšľajú inak než pani prezidentka. To je vraj problém. A tak vidíme prečo sa slovenský zástupca Európskej komisie vyjadril tak ako sa vyjadril. Doslova názorová harmónia s hlavou štátu a myšlienkou, že občanov treba prerábať,“ píše na Facebooku Viktorín odkazujúc na vyjadrenia Vladimíra Šucha, podľa ktorých majú Slováci chybnú DNA.

Šucha: To bolo ospravedlnenie, alebo upozornenie, akí sú Slováci sprostí?
Mne sa snáď sníva, povedalo si mnoho Slovákov, keď počuli výroky zástupcu Európskej komisie na Slovensku Vladimíra Šuchu. Ten sa totiž o národe, z ktorého sám pochádza vyjadril v zmysle, že Slováci majú chybnú DNA. Jeho vyjadrenia mu však... Čítať ďalej
26 | 05 | 2023 | Eka Balašková

"Matovičovské" ospravedlnenie

Šuch sa ospravedlnil na spôsob „prepáčte, ale nepochopili ste“, čo podporilo aj tlačové oddelenie Európskej komisie v Bruseli svojim vyhlásením: „Vedúci nášho zastúpenia na Slovensku Vladimír Šucha chcel pomocou metafory poukázať na problematiku rodovej vyváženosti v diskusii na túto tému. Neskôr sa ospravedlnil za použitie tejto konkrétnej metafory, ktorá bola nesprávne interpretovaná.“

Nemáme slovenské médiá

Podľa Viktorína však netreba meniť Slovákov, ale ich politickú reprezentáciu, keďže tá súčasná je pre Slovensko a jeho budúcnosť nebezpečná.

„Médiá tu len ukazujú, čo vedia najlepšie. Servilnosť, jednostrannosť v rospech „svojich idolov“ a hlavne neobjektívnosť,“konštatuje Viktorín. Servílnosť médií voči prezidentke si všimol aj Eduard Chmelár, ktorý konkrétnej redaktorke odkázal, že politik sa nevzýva, ale kontroluje a preto aj ona mala od političky – prezidentky očakávať nejaký politický výkon. Prezidentka je však podľa neho na post hlavy štátu najmenej pripravená.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová, zdroj: FB/Judita Laššáková

„Najhoršie je však to, čo sa okolo nej vytvára. Autorita musí byť potvrdená, odskúšaná, ale nie že my budeme zbožšťovať nejakú osobu, čo sú parametre, ktoré nie sú zlučiteľné s demokraciou,“ myslí si politológ.

„Keď je toto pre hlavu štátu to, čo má vytvárať podmienky pre racionálne informovanie občana, tak s pánom Bohom. Potvrdzuje sa, že nemáme slovenské médiá, ale iba médiá na Slovensku. To je moment, ktorý je dobré na Slovensku veľmi pozorne registrovať,“uzatvára Viktorín.

Politológ: Čaputová je prezidentka, nie chránená kvetinka
V štvrtkovej relácii Na hrane bola hosťom prezidentka SR Zuzana Čaputová. Ak by ste očakávali, že moderátorka Jana Krescanko Dibáková sa pustí do politika, ktorému ako novinárka má aj v našom mene „pozerať na prsty“ tak ste sa mýlili. Dibáková... Čítať ďalej
26 | 05 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik