Robert Fico k hoaxu mainstreamu: Toto šíria odmietači referenda
22 | 05 | 2023 I Eka Balašková

Robert Fico nechce priamu voľbu prezidenta, zaznieva zo strán niekdajšej vládnej koalície najnovšia informácia, ktorou chcú zabojovať v predvolebnom boji. Smer SSD však hovorí o hoaxe, na ktorého šírenie sa dala aj spravodajská ta3.

S informáciou prišiel Juraj Šeliga z mimoparlamentnej strany Demokrati. Jeho názor podporili aj Michal Šipoš (OĽaNO) a Branislav Grőhling (SaS), informáciu ako „hotovú vec“ oznámil aj Richard Dírer, moderátor televízie ta3. Robert Fico (Smer-SSD) ju však razantne odmietol s tým, že ju šíria tí, ktorí odmietali referendum o predčasných voľbách a ohradil sa voči nej ako voči hoaxu aj Ľuboš Blaha (Smer-SSD).

Juraj Šeliga v tom má jasno

„Dostať sa k moci, získať čo najviac hlasov, aby mali v parlamente deväťdesiatku, a potom Fico, Pellegrini, Danko, Uhrík a možno aj niekto ďalší zmenia ústavu tak, aby poslanci, nie ľudia, volili prezidenta," vyhlásil člen mimoparlamentnej strany Demokrati Juraj Šeliga. Ten tiež podozrieva Roberta Fica, že jeho záujem si cez post prezidenta zabezpečiť beztrestnosť a získať možnosť udeľovať milosti.

Facebook Juraj Šeliga | Juraj Šeliga

Juraj Šeliga OSTRO kritizuje Roberta Fica! Fico odpovedá!
Mimoparlamentná strana Demokrati tvrdí, že Smer-SD chce po voľbách zmeniť priamu voľbu prezidenta na voľbu v parlamente. Líder Smeru Robert Fico to označil za klamstvo. Zrušenie priamej voľby prezidenta odmieta aj Hlas-SD. "Plán je jasný - dostať... Čítať ďalej
21 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Reálna hrozba?

Toho, že by mohlo dôjsť k zrušeniu priamej voľby prezidenta, sa obáva aj parlamentné hnutie OĽaNO.

„Fico sa chce opäť dostať k moci a vie, že cez ľudí to neprejde. Ak zostaví vládu, tak jeho cieľom bude, aby sa volil prezident v parlamente,“upozornil v TA3 aj Michal Šipoš.

„Robert Fico je diktátor... Ak by vyhral voľby a nebodaj by zostavoval vládu, toto leto bude posledné leto, ktoré si Slovensko môže užiť v slobode,“ myslí si Branislav Grőhling (SaS).

To hovoria tí, čo nechceli referendum?

„Je smiešne, že tí, čo tak marili referendum o predčasných voľbách ako najvyššiu formu priamej demokracie, dnes SMER-SD obviňujú, že chceme po voľbách zrušiť priamu voľbu prezidenta a voliť ho v parlamente,“vyjadril sa k veci Robert Fico, podľa ktorého Smer-SSD nemieni podporiť zrušenie priamej voľby prezidenta a nahradiť ju voľbou v parlamente.

Chytila sa aj spravodajská televízia

„Po dnešku je to oficiálne - TA3 je konšpiračné médium. Mrzí ma to, kam Dírer dotiahol kedysi uznávanú spravodajskú televíziu, ale obávam sa, že už ani ospravedlnenie nebude stačiť. Toto je bezprecedentný fail. Iróniou je, že v TA3 sa polku relácie riešili dezinformácie a je to práve TA3, ktorá ich šíri,“ vyjadril sa Ľuboš Blaha na margo toho, čo nazval „ideologické okienko“.

Poslanec SMER - SSD: TA3 ŠÍRI NEBEZPEČNÝ HOAX - KDE JE NAKA?
"Tak toto tu ešte nebolo! Heger so Šeligom a s asistenciou TA3 otvorene šíria hoax, že Smer chce, aby sa prezident volil v parlamente," píše na sociálnej sieti Telegram, poslanec NR SR za stranu SMER - SSD. Ľuboš Blaha, poslanec NR SR, za stranu... Čítať ďalej
21 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová

Priama voľba prezidenta

Na Slovensku sa prvýkrát prezident volil priamou voľbou, teda občanmi, v roku 1999 a zvolený bol Rudolf Schuster. Po ňom dve volebné obdobia zastával funkciu prezidenta Ivan Gašparovič, ktorého vystriedal Andrej Kiska. Od roku 2019 je na poste prezidenta Slovenskej republiky Zuzana Čaputová, ktorej na zvolenie stačilo 58.4 percenta platných voličských hlasov.

Facebook Zuzana Čaputová | Rudolf Schuster

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik