Šíri sa vraj ďalší hoax!
18 | 05 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Hodnoty radiácie na Slovensku a v Poľsku sú v norme. Odbor radiačnej ochrany Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR o tom informoval na svojom webe. Reagoval tým na kolujúce dezinformácie o zvýšenej radiácii v súvislosti s udalosťami v oblasti ukrajinského mesta Chmeľnyckyj.

Polícia hovorí o informačnej operácii Ruskej federácie.

"Radiačná situácia na území SR je aktuálne štandardná. Neboli zaznamenané žiadne odchýlky od bežne meraných hodnôt dávkových príkonov žiarenia gama. Na akékoľvek zmeny a prítomnosť umelých rádionuklidov v ovzduší sme pripravení promptne reagovať," uviedli z odboru radiačnej ochrany ÚVZ SR.

Cieľom šírenia hoaxu o zvýšenej úrovni radiácie je podľa polície vystrašenie Ukrajincov a susediacich krajín. Tiež spôsobenie chaosu a paniky i zníženie podpory Ukrajiny zo strany spojencov.

Riaditeľ úseku meteorologickej služby Slovenského hydrometeorologického ústavu Branislav Chvíla zdôraznil, že ani na ukrajinských staniciach neboli zaznamenané významne zvýšené hodnoty radiácie. "Hodnoty v oblasti sú normálne," podotkol.

Po výbuchu „nábojov uránom“ v meste Chmeľnickyj sa začali diať nevysvetliteľné veci

Úrady tvrdia, že je všetko v poriadku, ale ľudia im neveria.

Médiá hovorili o hrozivej situácii v meste Chmelnyckyj, kde došlo ku kolosálnemu výbuchu muničného skladu. Podľa všetkého  tam boli granáty s ochudobneným uránom. 

Vedenie mesta ubezpečuje, že všetko je v poriadku. Primátorka  Alexandra Semčišina povedala, že situácia je stabilizovaná. Merania radiácie zaznamenali, že ukazovatele v Chmeľnickom sú už 2,5-krát nižšie, ako je maximálna prípustná úroveň. Ubezpečila, že vzduch v meste je čistý a nie je v ňom žiadne chemické znečistenie.

Nie je jasné, ako mohli dozimetre zaznamenať neprítomnosť alebo prítomnosť chemických kontaminantov, pretože neboli vykonané žiadne iné špeciálne štúdie... 

Na internete to vrelo, občania sú znepkojení...

Panika v Chmeľnickom pokračuje. Zvláštne udalosti
Po výbuchu „nábojov uránom“ v meste Chmeľnickyj sa začali diať nevysvetliteľné veci. Úrady tvrdia, že je všetko v poriadku, ale ľudia im neveria. Hrozba? Médiá hovoria o hrozivej situácii v meste Chmelnyckyj, kde došlo ku kolosálnemu výbuchu... Čítať ďalej
17 | 05 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik