Karol Farkašovský: Milý občan Slovenskej republiky – ešte stále málo na budíček?
18 | 05 | 2023 I Diana Zaťková

V atmosfére zdražovania, vojny na Ukrajine, narastajúceho napätia v spoločnosti, prichádza ďalšia „perla“. Delegácia predsedu Parlamentu Borisa Kollára v sobotu ráno odchádza na mimoriadne zaujímavú fantastickú cestu po Latinskej Amerike bez akéhokoľvek účelu. Letia vládnym špeciálom, ubytovanie v luxusných hoteloch, preplatenie všetkých nákladov, vrátane následného vyplatenia diét. Nad týmto výletom, ktorý bude stáť do milióna eur, krúti hlavou aj dlhoročný moderáror a politik Karol Farkašovský (SNS). Čo užitočné môže takáto cesta s hlboko diétnym programom priniesť trpiacemu Slovensku? Okrem ďalšej závisti a nenávisti voči politike a politikom? Pýta sa národniar na sociálnej sieti.

Názor Karola Farkašovského vám prinášame v plnom znení.

Ide O to ... aby každý vedel O čo ide! Populárna veta humoristu je doslova ušitá na akciu, ktorá sa chystá v „ututlanom režime“ na parlamentnom vŕšku. Papalášom zachutila parlamentná turistika a parádne sa rozcestovali. Nebola by to chyba - keby z tých ciest Slovensko aj niečo prospešné malo. 

A najmä v tejto turbulentnej situácii keď ľudia musia znášať chudobu, prudké a nekonečné zdražovanie, kolaps hospodárstva, hroziaci štátny bankrot, či morálny rozklad spoločnosti. A o dovolenkových radovánkach môže väčšina len s prstom na mape v tichosti a kútiku duše iba snívať.

Predseda parlamentu B. Kollár (Sme rodina) sa po nedávnom dlhom výlete do Uzbekistanu a Číny tentoraz rozhodol vydať západným smerom. A poriadne ďaleko.

Boris Kollár, zdroj: FB/Karol Farkašovský

Po prelete Atlantiku cez kanadský Halifax má vládny špeciál podľa plánu pristáť cez víkend na Kube. Odtiaľ si to namieri do Čile, potom do Uruguaja. A aby toho nebolo málo, tak to má ešte delegácia „doraziť“ v Brazílii nielen v hlavnom meste ale aj v karnevalovom Riu de Janeiro.

Delegácia si omočí nohy v mori na pláži Copacabana a oddýchnutá, opálená sa vráti domov. Náklady na 8 dňový výlet, vrátane letu vládneho špeciálu vraj dosiahnu 1 milión eur.

Tento výlet predsedu parlamentu, niekoľkých poslancov a zamestnancov NRSR sa má uskutočniť pred úplne poslednou plenárnou schôdzou. Teda v období keď už vlastne o nič nejde. Keď dianie na politickej scéne okorenila „dubajská“ aféra Saskárov. Keď politický život dodýchava a z posledných síl čaká na predčasné voľby.

Copacabana, zdroj: FB/Karol Farkašovský

Napadla mi čudne obyčajná otázka spojená s pochybnosťami – čo užitočné môže takáto cesta s hlboko diétnym programom priniesť trpiacemu Slovensku? Okrem ďalšej závisti a nenávisti voči politike a politikom.

Že by nám naša slovutná parlamentná delegácia doniesla nejaké morálne povzbudenie z Čile a Uruguaja. Poprípade ešte ... zopár propagačných fotiek na facebook, alebo za hrsť piesku ako suvenír zo slávnej pláže Copacabana...?

Tak, milý občan Slovenskej republiky – ešte stále málo na budíček?

R. Fico: Cesta Kollára do Latinskej Ameriky je primiíivny výlet za štátne peniaze
V atmosfére zdražovania, vojny na Ukrajine, narastajúceho napätia v spoločnosti, prichádzajú ďalšie „perly“. Opozičná strana Smer-SD v stredu upozornila na zvláštny výlet, ktorý bývalí koaliční poslanci plánujú ako parlamentnú pracovnú cestu. Má sa... Čítať ďalej
17 | 05 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik