Fico odkazuje slovenským aj českým progresívcom: HRÁTE SA S OHŇOM!
19 | 05 | 2023 I Diana Zaťková

Žiadam slovenských a českých progresívcov, aby nerozbíjali vzťahy medzi SR a ČR. Hráte sa s ohňom! Takto reaguje na postoje českej vládnej špičky na slovenskú politickú scénu líder Smeru - SSD Robert Fico. Vyzýva zároveň českých politikov, aby sa nenechali slovenskou prezidentkou nahovárať na takúto špinavú prácu a nezasahovali do záležitostí Slovenska.

Česi sú "znepokojení" stavom na Slovensku

Najskôr to bol prezident ČR Petr Pavel, ktorý vyjadril znepokojenie nad vývojom v SR. So všetkou úctou som mu pripomenul, že na Slovensko sa chodí s klobúkom v ruke a nie na hlave, pripomína Fico nedávne udalosti.

A vzápätí vysvetľuje postoje Smeru v zahraničnej politike, špeciálne vzťahu medzi Slovenskom a Českom: "V našom dokumente o zahraničnej politike SR sme schválili toto: „SMER – SD v prípade účasti vo vláde musí venovať osobitnú pozornosť vzácnej blízkosti ČR a SR a nedovoliť vystavenie tohto unikátneho vzťahu akémukoľvek nebezpečenstvu.“"

Robota Zuzany Čaputovej

Progresívci v ČR a SR majú podľa Fica zjavne iný názor. "Minister zahraničia ČR J. Lipavský z progresívnej strany Piráti (kópia Progresívneho Slovenska) vyhlásil, že môj možný návrat do funkcie premiéra SR je niečo, čo je nutné veľmi pozorne sledovať. A že mám ustúpiť od mojich absolútne nehoráznych výrokov. Že zbrojenie Ukrajiny nič nerieši, že protiruské sankcie nefungujú a že EÚ je v zahraničnej politike vo vleku USA. Nepochybujem ani sekundu, že toto je robota Zuzany Čaputovej, ktorá sa pri návšteve prezidenta ČR na Slovensku išla pretrhnúť, aby na mňa zaútočil," myslí si Fico.

Robert Fico, TASR | Robert Fico

"KTO TOTO ORGANIZUJE, JE BLÁZON. RÁD BY SOM POŽIADAL VŠETKÝCH ČESKÝCH POLITIKOV, ABY SA NENECHALI NAHOVÁRAŤ NA TAKÚTO ŠPINAVÚ PRÁCU A NEZASAHOVALI DO ZÁLEŽITOSTÍ SR.

SVOJE NÁZORY NA VOJNU NA UKRAJINE NEMÁM DÔVOD MENIŤ. JEDINÉ, ČO Z. ČAPUTOVÁ A JEJ ČESKÍ PRIATELIA ROBIA JE, ŽE UNIKÁTNY VZŤAH A VZÁCNU BLÍZKOSŤ MEDZI SR A ČR VYSTAVUJÚ NEBEZPEČENSTVU. TO JE TO POSLEDNÉ, ČO SI ŽELÁM," uzavrel Fico svoj status zvýraznením posledných viet.

Zuzana Čaputová svoj sľub nedodržala!
Rozhodnutie, či bude, alebo nebude Zuzana Čaputová opätovne kandidovať na post hlavy štátu, je témou mnohých diskusii nie len občanov, ale aj politikov. Politológ si myslí, že rozhodnúť sa mala dávno, ona sama sa svojho času vyjadrila, že... Čítať ďalej
18 | 05 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik