AKTUÁLNE! Pokrytci sa vyfarbili
18 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Matovičovi dnes nepomohli ani karafiáty. Dal ich každému poslancovi ešte pred hlasovaním, no jeho návrh neprešiel. Slovensko je však už veľa dní oblepené bibordami o tom, že "mamy budú bez daní". A nebudú. Ale to nevadí, bilbordy toho znesú veľa.

A nielen bolbordy, aj mnohé tlačovky, začnime teda netradične obrázkom jednej z nich. Ako by z bilbordu OĽaNO vypadol.

Zdroj: FB OĽaNO
Lenže, stalo sa to tak akosi inak

Matovičovi nepomohli ani karafiáty. Dal ich každému poslancovi, no jeho návrh neprešiel.Utrpel tak debakel v súvislosti s hlasovaním o jeho vlastnom návrhu zákona, ktorý nazval Mamy bez daní. Chcel, aby matky detí do 15 rokov a mladí do 25 rokov od budúceho roka nemuseli platiť dane. "Uvidíme o jedenástej, či im naozaj na matkách záleží,“ povedal na margo poslancov. A uvideli sme niečo iné. Jeho návrh mu neprešiel a tak sa zrazu z obdarovávaných karafiátmi stali "pokrytci". Tak avizoval tému svojho následného brífingu k svojmu parlamentnému Waterloo. Jeho samotný obsah je viac ako nezaujímavý.

Otázka - kto sú tu vlastne tí pokrytci?

Pokúša sa naňu odpovedať Juraj Blanár, ten zas vo svojom statuse na sociálnej sieti: "MATOVIČOVA PASCA ALEBO AKO JE TO NAOZAJ S JEHO ÚDAJNOU POMOCOU A PODPOROU MATKÁM S DEŤMI"

"Tri a pol roka útočili jeho politické kroky na peňaženky obyvateľov Slovenska"

Píše Juraj Blanár a pokračuje

"Zrušenie obedov zadarmo pre rodičov, tak to bolo jedno zo sociálnych opatrení, ktoré vládna koalícia pred voľbami sľúbila nezrušiť. A kto na to doplatil? Desiatky eur každý mesiac platili rodičia za každé svoje dieťa.

Zmrazenie príplatkov za prácu cez víkend či v noci pocítili pracujúci ľudia, ktorí musia živiť svoje rodiny. 

Odstrihnutie sa od ruského plynu⁉ Výborný nápad, veď ľudia si môžu obliecť svetre a znížiť si teplotu v bytoch, ako odporúčala Veronika R.

Rastúce ceny za energie?

Slováci to predsa zvládnu, ako odporúčal napríklad odborník Richard S., stačí, ak budú piecť pri zatvorených dvierkach na rúre alebo ak si vyšróbujú jednu žiarovku. 

Neúmerný rast cien potravín⁉ Nevadí, veď to zaplatia ľudia a štát z toho vyťaží ešte zo zvýšeného výberu DPH

A čo ak hlava rodiny alebo rovno mama s deťmi podnikala, napríklad ako živnostníčka? Aj tie boli hodené cez palubu a vládna koalícia im skôr hádzala polená pod nohy a nepomáhala im, takže na to doplatili práve ony. 

Ani dvakrát 200 eur každý mesiac slovenským rodinám

...nevynahradí všetko to, čo im matovičovsko-hegerovská vláda aj s jej celou koalíciou od marca 2020 zobrala. Že im tečie do topánok, to si uvedomili aj oni, a preto teraz Igor Matovič podhadzuje pasce svojim politickým oponentom a berie si za rukojemníkov aktuálne matky s deťmi. Chce im vraj odpustiť dane. Ani keby im dal dvakrát toľko, tak by to nezvrátilo súčasný stav, keď rodiny s deťmi a teda najmä matky s deťmi síce do jedného vrecka niečo od I. Matoviča dostanú, avšak stále to nie je dosť, aby im vykompenzoval všetko to, čo im počas svojho vládnutia zobral a stále berie." Napísal Juraj Blanár.

A tak teda, ako je to s tými pokrytcami v skutočnosti?

Obce a mestá čaká zmena! Čaká sa na stanovisko Zuzany Čaputovej
Obce majú byť povinné zverejňovať zápisnice o priebehu a výsledku hlasovania vo volebnom okrsku na internete, ak majú zriadenú webovú stránku. Vyplýva to z novely zákona o podmienkach výkonu volebného práva z dielne poslanca Eduarda Kočiša... Čítať ďalej
18 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik