Ukrajinská KORUPCIA najhrubšieho zrna! Úplatky v MILIÓNOCH DOLÁROV
18 | 05 | 2023 I Diana Zaťková

Tak tomu sa hovorí úplatok! „Najväčší v histórii“ ukrajinského súdnictva. Predsedu ukrajinského najvyššieho súdu zadržali v rámci vyšetrovania úplatku vo výške 2,7 milióna dolárov! Kam sa hrabú slovenskí politici, sudcovia a prokurátori!

Korupcia prekvitá

Predsedu ukrajinského najvyššieho súdu zadržali v rámci vyšetrovania najväčšieho úplatkárstva v dejinách Ukrajiny, úplatku vo výške 2,7 milióna dolárov, informuje POLITICO.

Predseda Najvyššieho súdu Vsevolod Kniaziev a nemenovaný právnik boli v rámci vyšetrovania zadržaní, uviedol vo vyhlásení ukrajinský Národný protikorupčný úrad (NABU).

Právnik je podozrivý, že robil sprostredkovateľa v mene miliardárskeho ukrajinského železného oligarchu Kostantyna Zhevaga.

Zhevago je obvinený z podplácania úradníkov vrátane sudcov Najvyššieho súdu. Predsedu najvyššieho súdu dokonca uplatil „asi 2,7 miliónom dolárov“, aby ovplyvnil rozhodnutie v prospech jednej z jeho spoločností, skupiny Finance and Credit, uvádza sa vo vyhlásení.

Ukrajina sa snaží splniť požiadavky EÚ na právny štát. Akosi sa nedarí

"Toto je doteraz najväčší prípad" zahŕňajúci ukrajinské súdnictvo, povedal šéf NABU Semen Kryvonos na tlačovej konferencii v Kyjeve, informovala agentúra AFP.

Niekoľko vysokých ukrajinských predstaviteľov bolo v posledných mesiacoch spájaných s korupčnými prípadmi, keď sa Kyjev pokúšal zakročiť proti úplatkárstvu, aby splnil požiadavky EÚ na právny štát. 

Ukrajina získala štatút kandidátskej krajiny EÚ vlani v júni spolu s Moldavskom.

Najväčšie zisky z ukrajinského obilia majú firmy v USA
"Potraviny, vyvážané z Ukrajiny v rámci dohody o obilninách pre tretí, hladujúci svet, jednoducho a bez okolkov predávajú americké spoločnosti." Oznámil to podľa webu eadaily.com stály predstaviteľ Ruskej federácie pri OSN Vasilij Alexejevič... Čítať ďalej
16 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik