R. Fico: Cesta Kollára do Latinskej Ameriky je primiíivny výlet za štátne peniaze
17 | 05 | 2023 I Ivan Mihale

V atmosfére zdražovania, vojny na Ukrajine, narastajúceho napätia v spoločnosti, prichádzajú ďalšie „perly“.Opozičná strana Smer-SD v stredu upozornila na zvláštny výlet, ktorý bývalí koaliční poslanci plánujú ako parlamentnú pracovnú cestu. Má sa jednať o cestu do Južnej Ameriky, na ktorú od soboty cestuje aj predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina). 

Miliónový výlet do Ameriky

Robert Fico priblížil, že bol požiadaný o schválenie pracovnej cesty dvoch jeho poslancov, Ladislava Kamenického a Mariána Kéryho, ktorí mali byť súčasťou delegácie B. Kollára pri jeho ceste do Latinskej Ameriky. Keď sme sa dostali k programu, ktorý nám dali z protokolu, okamžite sme sa všetci traja zhodli, že toto je jedna veľká hanba, že to je cesta, ktorá nemá žiadny účel a že to je primitívny výlet za neuveriteľné peniaze. Z tohto titulu sme sa dohodli, že nebudeme súhlasiť s účasťou predstaviteľov SMERu - SSD v delegácii predsedu národnej rady, ktorá v sobotu ráno odchádza na mimoriadne zaujímavú fantastickú cestu po Latinskej Amerike bez akéhokoľvek účelu.“

Štát ako cestovná kancelária

Podľa slov Roberta Fica neexistuje na svete cestovná kancelária, ktorá by ponúkla nasledovné: letia vládnym špeciálom, ubytovanie v luxusných hoteloch, preplatenie všetkých nákladov, vrátane následného vyplatenia diét. Cesta je plánovaná odchodom v sobotu 20. mája ráno. Vládny špeciál odletí z Bratislavy len s predsedom národnej rady, vybranými poslancami národnej rady, zamestnancami národnej rady, s tým, že tam nie je jediný podnikateľ.

Pútavý program pre výletníkov

Budú letieť cez Halifax do Kubánskej Havany, kam prídu v sobotu večer. Bez akéhokoľvek ďalšieho programu. Prespia v dvoch luxusných hoteloch. No ani na nedeľu nie je naplánovaný žiadny pracovný program. Potom večer odletia do Santiago de Chile, kde je naplánované iba stretnutie predsedov parlamentu. Odtiaľ letia do Uruguaja, Montevidea s naplánovaným jediným stretnutie predsedov národnej rady. Z Uruguaja letia do Brazílie a čerešnička na torte, Rio de Janeiro, kde si chcú pozrieť pláž a čaká ich typická brazílska reštaurácia pri pláži Ipamena. Potom majú v pláne pozrieť sochu Ježiša Krista, návštevu štvrte Santa Teresa, schody Selaron, katedrálu svätého Sebastiana.

Cena vás DOSTANE

Tento výlet bude stáť do milióna eur. Robert Fico sa teda pýta, aký má táto návšteva prínos pre Slovensko a vyzval predsedu parlamentu Kollára, aby tento výlet okamžite zrušil.

TAKTO CICIA Boris "Komár", píšu Socialisti.sk
Hnutie Socialisti.sk prichádza s informáciou, že predseda parlamentu od volieb zo štátu cez svoje firmy „povyťahoval“ takmer tri a štvrť milióna eur a to celkom legálnym spôsobom – na reklame pre štátne zákazky v ním vlastnených médiách. Skrátka,... Čítať ďalej
17 | 05 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik