Poslanci rokujú o Vašečkovom návrhu, rieši súhlas so sexuálnou výchovou
17 | 05 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Poslanci Národnej rady (NR) SR začali stredajšie rokovanie 90. schôdze návrhom novely školského zákona z dielne Richarda Vašečku (OĽANO). Chce, aby škola vopred informovala rodiča o obsahu sexuálnej výchovy a aby mohol rodič udeliť na ňu súhlas alebo nesúhlas.

"Objavujú sa situácie, keď sú rodičia znepokojení tým, že v školách sa deťom dostáva indoktrinácia, ktorá nielenže nie je v zhode s presvedčením rodičov, ale je neočakávaná, rodičia nie sú informovaní," skonštatoval v pléne NR SR Vašečka s tým, že sexuálnu výchovu prednášajú na školách často externisti.

Zdroj: fb
Zdroj: FB
Učebnica o sexe, zdroj: FB
Zdroj: FB

Ak škola plánuje výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania, má podľa návrhu o tom rodičov včas informovať. Rodič by mal tiež vopred vedieť o obsahu a preberaných materiáloch a osobách, ktoré budú o sexuálnej výchove prednášať. Rodičia majú podľa Vašečku právo byť informovaní a právo s obsahom tejto výchovy súhlasiť alebo nesúhlasiť. Doplnil, že jeho návrh zlepšuje komunikáciu medzi školou a rodičmi a boli doň zapracované pripomienky rezortu školstva.

Po prebratí Vašečkovho návrhu sa majú poslanci vrátiť k diskusii o stanovisku k zákazu výroby nových spaľovacích motorov na úrovni EÚ po roku 2035. Poslanci v stredu nebudú hlasovať, najbližšie ich hlasovanie o prerokovaných návrhoch čaká až vo štvrtok (18. 5.) o 11. hodine.

Známy reťazec sťahuje z pultov NEBEZPEČNÚ koreninu: Nemáte ju v kuchyni aj vy?
Mletá škorica je bežnou výbavou každej kuchyne. Ak ste však kúpili túto konkrétnu značku, určite ju nepoužívajte. Obchodný reťazec Billa, ktorý má na Slovensku množstvo pobočiek, upozorňuje zákazníkov na nebezpečný výrobok, ktorý sťahuje z... Čítať ďalej
17 | 05 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme