Nepohodlný Harabin? Na Facebooku už jeho statusy nenájdete
17 | 05 | 2023 I Eka Balaskova

Emeritný predseda Najvyššieho súdu je nežiadúci už aj na sociálnej sieti Facebook. Na najrozšírenejšej sociálnej sieti na Slovensku si jeho statusy už neprečítate. Po Čarnogurskom a Blahovi je ďalším, komu FB obmedzil slobodu prejavu.

Harabin bol aj na tejto sociálnej sieti prezentoval svoje názory, ktoré sa nezhodovali s prezidentkiným konaním. Harabin sa však ešte môže odvolať. Zrušenie účtu odštartovalo „oslavy“ niektorých stránok, ktoré sú známe organizovaním nahlasovania nepohodlných názorov. Nesúhlas s týmto konaním vyslovil aj Ján Baránek, ktorý hovorí o vyhlásení (mediálnej) vojny pseudoliberálmi, ktorí sa tvária, ako demokrati, no slobodu potláčajú.

STOPka „antisystémovému“ obsahu

Podľa Topiek sa Harabin v posledných rokoch stal „ikonou šírenia antisystémového obsahu“. Dovolil si totiž kritizovať prezidentku Čaputovú, ale pohodlný nebol aj kvôli svojim mierovým postojom voči rusko-ukrajinskému konfliktu.

„Blíži sa éra, keď naši Banderovci na čele s Čaputovou budú postavení pred zákonný antifašitický súd,“ citujú Topky jeden z jeho statusov.

Sudkyňa Záleská ignorovala žiadosť obvineného o inzulín! Do prípadu vstúpil aj generálny prokurátor
Na Špecializovanom trestnom súde sa konalo hlavné pojednávanie s obžalovaným Lehelom Horváthom, ktorý je prezývaný Hrobár. Horváth je obžalovaný z piatich vrážd. Na pojednávaní sa dožadoval inzulínu, sudkyňa mu údajne odmietla dať... Čítať ďalej
17 | 05 | 2023 | Ivan Mihale

Útlocitní správcovia Facebooku

V utorok 16. mája sa rozhodlo – správcovia sociálnej siete sa vraj už nemohli dívať na nárast nahlasovaného obsahu, čo vyústilo do odstránenia jeho účtu. Ak sa Harabin proti tomuto rozhodnutiu odvolá, situácia sa ešte môže zmeniť.

Salvy radosti

Veľká radosť prepukla po oznámení tejto informácie na stránke „Mladí proti fašizmu“. Ak si dovolíte podporu emeritnému sudcovi, v tom lepšom prípade dostanete posmievajúcu sa reakciu. Komentáre sú však tiež celkom zaujímavé.

„Nevidím dôvod nejako sa z toho tešiť. Harabin a jemu podobní sú, akí sú. Môžeme ich nenávidieť, kritizovať, vždy tu však budú. V princípe toto vymazanie vlastne ničomu nepomôze. Cele  vymazanie je take "transparentné" ako sľuby našich politikov. Skupina nespokojných ľudí nahlási profil, a Meta to proste bez akéhokoľvek overovania a platných zákonov vymaže. Čiže v podstate sa môže niečo podobné veľmi rýchlo stať aj tejto stránke,“ uvádza do reality „oslavujúcich“ Richard Mráz.

„Lebo táto FB stránka je tá správna, máte si čo vyčítať. Harabín ako právnik aspoň niečo dokázal. Vy akurát tak FB stránky nahlasovať, majstri sveta,“ myslí si Jozef Bača na margo toho, že gro fanúšikov stránky pracuje práve nahlasovaním „nepohodlných“ stránok, ľudí a ich komentárov.

&set=a.155439937123113

Vyhlásili nám vojnu

Tomu, že Štefanovi Harabinovi zrušili profil sa vo video reakcii venoval aj Ján Baránek. Pseudo-liberáli podľa neho „používajú brachiálne metódy na to, aby nám zapchalil huby,“ vysvetľuje Baránek to „vyhlásenie vojny“.

„Toto je extrahovaná, číra totalita. Niekto anonymný si tu osobuje právo na základe ďalších, pre nás ďalších anonymných udaní, zrušiť Facebookový účet človeka, ktorý má veľkú podporu,“ vysvetľuje Baránek a pripomína, že predtým to urobili Čarnogurskému.

Matovičova sestra sa ozvala: Nebuďte smiešni, páni politici a novinári
Hoci Zuzana Belicová, sestra lídra OĽaNO Igora Matoviča, prispieva na sociálne siete iba občas, tentokrát jej nedalo nereagovať. "Keďže z duše nenávidí pokrytcov a farizejov," okomentovala Sulíkove lukulské hody v Dubaji. A šéfa SaS sa zastala.... Čítať ďalej
17 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik