Čo si myslia Rusi o použití jadrových zbraní na Ukrajine?
16 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Väčšina Rusov je proti použitiu jadrových zbraní vo vojne s Ukrajinou! Jednoznačný výsledok prieskumu Centra Levada medzi občanmi Ruskej federácie. Píše o ňom dokonca ukrajinský web ctrana.ua.

Väčšina Rusov je proti použitiu jadrových zbraní vo vojne s Ukrajinou . 56 percent ruských občanov verí, že použitie jadrových zbraní vo vojne s Ukrajinou nemožno ospravedlniť. 29 percent túto možnosť pripúšťa, 15 percent sa pre odpoveď nerozhodlo.

Vyplýva to z výsledkov prieskumu Centra Levada

Menej ako tretina (29 percent) opýtaných sa domnieva, že ruské vedenie je v prípade potreby pripravené použiť na Ukrajine jadrové zbrane, zatiaľ čo 60 percent zastáva opačný názor.

Najviac respondentov, ktorí vidia takúto pripravenosť ruského vedenia, je zastúpených medzi Rusmi vo veku 25 – 39 rokov (34 percent) a tými, ktorí veria, že sa krajina uberá nesprávnou cestou, najmenší podiel je medzi najstaršími respondentmi (34 percent) a tých, ktorí veria, že veci v krajine idú správnym smerom (29 percent).

V každej zo sociodemografických skupín prevládajú tí, ktorí sa domnievajú, že použitie jadrových zbraní nemožno ospravedlniť. Najmenšiu podporu pre ospravedlňujúci postoj majú respondenti vo veku 18 – 24 rokov (23 percent), tí, ktorí veria, že sa krajina uberá nesprávnou cestou (23 percent), opýtaní nesúhlasia s aktivitami ruského prezidenta. 

Údaje z prieskumu

Skoršie, decembrové prieskumy ukázali, že v Rusku 71 percent obyvateľstva podporuje vojnu proti Ukrajine , ale väčšina chce mierové rokovania. Informuje Ctrana.ua.

Jadrová panika na Ukrajine! (VIDEO)
Západnú Ukrajinu zachvátila panika v dôsledku výbuchu nábojov s ochudobneným uránom. "Snažia sa zmapovať stopu rádioaktívneho oblaku" Panika Občania na západe Ukrajiny sú v panike po výbuchu nábojov s ochudobneným uránom v zbrojnici v... Čítať ďalej
15 | 05 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik