ŠUTAJ EŠTOK: HEGER tri roky poslúchal MATOVIČA a obhajoval jeho atómovky
15 | 05 | 2023 I Ladislav Kováčik
Matúš Šutaj Eštok, poslanec NR SR (Hlas) sa vo svojom facebookovom statuse pokúsil zhodnotiť uplynulé tri roky Eduarda Hegera vo funkciách.
Poctivo kryl zlodejiny

4 mesiace pred voľbami je už viac menej jasné, kto chce vo voľbách uspieť a kto sa ich chce iba zúčastniť. Napríklad taký Eduard Heger a jeho Demokrati,“ píše Šutaj Eštok.

Podľa poslanca chce „Edo“, ako nazýva končiaceho premiéra Eduarda Hegera, ľudí presvedčiť, že nie je neschopný slaboch a že chce za svojimi zlyhaniami urobiť hrubú čiaru. Poslanec chce, aby sa nezabudlo na časť jeho zlyhaní.

Heger podľa Šutaja Eštoka tri roky „na slovo“ poslúchal Igora Matoviča a obhajoval jeho atómovky. Poslanec pripomenul, ako pri celoplošnom testovaní ľudia čakali v daždi a chlade hodiny na to, aby im vytreli nos len pre to, aby si na konci dňa Matovič mohol povedať, že to dal. Podľa Šutaja Eštoka na Slovensku aj kvôli takýmto nápadom, ktoré „Edo“ chválil, zbytočne zomrelo viac ako 22-tisíc ľudí.

Ďalej poslanec pripomína, ako „Edo“ mlčal pri útoku na vedcov a odborníkov, ktorí pro bono navrhovali potrebné covidové opatrenia a ktorých Matovič označil za hlupákov. „Edo“ tiež podľa Šutaja Eštoka „z úzadia“ sledoval Matovičov dovoz neregistrovanej vakcíny Sputnik z Ruskej federácie aj „medzinárodnú hanbu, ktorú Matovič s Gyimesim širili, kade chodili“.

„Edo“ tiež podľa poslanca poctivo kryl zlodejiny Romana Mikulca a tak, ako vždy, keď sa očakávalo jasné stanovisko, povedal ako obyčajne, „všetko sa včas dozviete“, pričom sa však nič nestalo.

I. Matovič vyzval poslancov, aby hlasovali za návrh, ktorý oslobodí mamy od daní
Líder OĽANO Igor Matovič vyzval v nedeľu poslancov Národnej rady (NR) SR, aby v stredu (17. 5.) zahlasovali za návrh novely zákona o dani z príjmu, ktorý by od platenia daní oslobodil matky s deťmi do 15 rokov. Zároveň avizoval, že ak poslanci... Čítať ďalej
15 | 05 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Ako premiér zlyhal

Edo mal nos aj na personálne nominácie. Za šéfa Tiposu dosadil kamaráta zo sektárskeho spolku Mareka Kaňku, ktorý je dnes obvinený z hospodárskej a ekonomickej trestnej činnosti,“ píše ďalej Šutaj Eštok.

Edo chcel urobiť poriadok aj na Finančnej správe. Krátko pred vymenovaním Jiřího Žežulku za šéfa Finančnej správy sa zločinec Suchoba posťažoval svojej advokátke, že od neho žiadajú úplatok. Za 2-5 mil. EUR môže Finančnej správe naďalej dodávať služby jeho Allexis. Vypaľovať ho mali Jiří Žežulka a Eduard Heger, takže vymenovanie Žežulku za šéfa Finančnej správy musela byť len formalita, keďže Žežulka musel prísť s “ponukou” pre Suchobu ešte pred svojim vymenovaním,“ konštatuje ďalej poslanec. „Edo“ so Žežulkom sú podľa Šutaja Eštoka osobne zodpovední za to, že štát v rokoch 2020-2022 prišiel o viac ako 900 miliónov eur na daňových podvodoch.

„Edo“ tiež podľa Šutaja Eštoka toleroval všetky útoky Matoviča na novinárov, ktorým odkázal, že ich „bude dávať rad radom dole“, že novinári sa nechajú kúpiť za 500 eur, že je Židom 21. storočia a podobné „nezmysly“.

Podľa Šutaja Eštoka „Edo“ zlyhal aj ako premiér. „Nedokázal sa vysporiadať s Igorom Matovičom a preto sa rozhodol, po 3 rokoch, že za všetkým, čo pokazil, urobí hrubú čiaru a založí si stranu Demokrati. Teda… poslúchne Igora Matoviča a splní jeho predstavu o novej strane,“ píše poslanec Hlasu.

„Edo“ je podľa Šutaja Eštoka ďalej presvedčený, že má na to byť premiérom, pričom však nebol schopný odvolať dvoch ministrov, ktorí „evidentne spáchali podvod na občanoch“ - Vlčana s Budajom.

Uvedomujúc si, že vláda sa mu rúca pod rukami, zneužil Heger podľa Šutaja Eštoka verejnoprávnu televíziu na to, aby ľuďom povedal, že zlyhal a „ponížene prosil“ prezidentku, aby nevymenovala úradnícku vládu. „Každý kto prejav videl, vrátane ministra Káčera si musel pomyslieť iba jedno… chudák Edo,“ konštatuje Šutaj Eštok.

Matovič podľa Šutaja Eštoka „Edovi“ stihol odkázať, že je slaboch. „Kým jeho zlodej Mikulec ustál 8 odvolávaní, Edo sa zloží pri prvej kauze, s ktorou sa nevie vysporiadať,“ píše poslanec.

A Edo, po tom všetkom dnes v rozhlase povie, že chce priniesť zmierenie Slovenska a dať ľuďom nádej… Strana, ktorá prichýli tohto zúfalca musí počítať s tým, že mu Matovičov Edo percentá odoberie a nie pridá,“ uzatvára Šutaj Eštok.

Fico o relácii Na telo: POL RELÁCIE O EMOČNOM STAVE PREZIDENTKY A O ÚPADKU SLOVENSKA ANI SLOVO
Fico skritizoval debatu na TV Markíza, kde bol sám jedným z hosťov. Nepáči a mu, že nedostali priestor aj iné dôležitejšie témy, ako je „emočný stav“ prezidentky Zuzany Čaputovej. Ak pani prezidentke vadí kritika, vadí jej aj demokracia, tvrdí... Čítať ďalej
14 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik