Takto máj NEVYZERÁ! SHMÚ vydáva výstrahy
14 | 05 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Počas nedele bude daždivo a chladno, podobné počasie bude aj v pondelok. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe.

Pre viaceré okresy najmä na západnom, južnom, strednom a časti východného Slovenska platia počas nedele a v pondelok (15. 5.) výstrahy prvého stupňa pred dažďom. Meteorológovia upozorňujú aj na to, že počas týchto dní bude chladno.

Výstraha pred dažďom platí od nedeľného rána v niektorých okresoch Bratislavského, Trenčianskeho, Nitrianskeho a Trnavského kraja, pričom trvá do pondelka 6.00 h. V okresoch Banskobystrického, Košického a Žilinského kraja upozorňuje SHMÚ na výstrahu pred dažďom so začiatkom od nedeľnej 12.00 h do pondelkovej 12.00 h.

Najmä v okresoch na západnom Slovensku sa ojedinele očakáva výskyt dažďa s úhrnom zrážok okolo 35 až 45 milimetrov. Na strednom a východnom Slovensku to je od 35 do 50 milimetrov. "Časť zrážok môže byť spojená s búrkami," varujú meteorológovia.

Nasledujúce dni bude podľa SHMÚ minimum slnka, nedeľa a pondelok budú bohaté na zrážky. "Pri zamračenej oblohe a daždi bude pochopiteľne aj chladno. V nedeľu najmä na juhozápade a v pondelok sa situácia trochu zmení a chladno očakávame na strednom a východnom Slovensku, avšak ani na západe nebude teplo," dodali zo SHMÚ.

AKTUALITA: VÝBUCH v Bielom Kostole! SAMOVRAŽDA kvôli nešťastnej láske? (FOTO)
V obci Biely Kostol v okrese Trnava došlo v sobotu večer k výbuchu plynu. Polícia okolie bytovky uzavrela. Podľa prvotných informácií mala pri výbuchu plynu jedna osoba utrpieť zranenia, ktorým na mieste podľahla. Informuje o tom Trnavská krajská... Čítať ďalej
14 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik