PRIESKUM: Slováci určili NAJPOKOJNEJŠIEHO politika pre úlohu premiéra. NEUVERÍTE!
14 | 05 | 2023 I Diana Zaťková

Hosťami dnešného vydania relácie Na Telo boli Eduard Heger, odchádzajúci povalený premiér a člen strany Demokrati, a Robert Fico, líder strany Smer-SSD. Moderátor Michal Kovačič sa s nimi, okrem iného, rozprával o plánovanom vymenovaní historicky prvej úradníckej vlády, ku ktorému dôjde v pondelok.

Známe sú už mená jednotlivých členov kabinetu, ktoré vymenuje prezidentka SR Zuzana Čaputová. Na ich čele bude stáť viceguvernér NBS Ľudovít Ódor. Parlament má cez týždeň na programe hlasovací maratón a prerokovanie návrhu zákona o rozšírení § 363, informujú tvnoviny.sk.

Súčasťou relácie však bol aj prieskum o tom, ktorý z lídrov politických strán by ako premiér dokázal vládnuť bez hádok a konfliktov.

Najväčší pokoj podľa ľudí vyžarujú Pellegrini a Fico

O prieskum sa postarala agentúra FOCUS, ktorá v období od 19. do 26. apríla položila 1 013 respondentom nasledovnú otázku: „Predstavte si, že by sa daný politik stal premiérom na Slovensku. Dokázal by ako premiér vládnuť v krajine s rozvahou bez hádok a konfliktov?“

Najväčšia časť opýtaných, 45 %, by na premiérskej stoličke v súčasnosti videla „najväčší pokoj a rozvahu“ v podobe súčasného predsedu strany HLAS – sociálna demokracia Petra Pellegriniho. Tesne za ním sa umiestnil jeho bývalý stranícky kolega a predseda strany SMER-SD Robert Fico. 


 

Spomedzi 11 politikov, z ktorých mali respondenti na výber, sa v tej „lepšej“ polovici umiestnili Boris Kollár, Milan Uhrík a Michal Šimečka. Na rozmedzí je Eduard Heger, ktorého už zajtra na premiérskej stoličke nahradí Ľudovít Ódor. 

V najhoršej trojke skončili Richard Sulík, Marian Kotleba a Igor Matovič, ktorý by dokázal vládnuť bez hádok a konfliktov iba podľa štyroch percent respondentov.

RTVS sa nezaprela! Ešte horšie O 5 minút 12, ako sme dúfali
Verejnoprávny telerozhlas nesklamal! V diskusnej relácii O 5 minút 12 hral hlavnú úlohu oponenta opozície opäť moderátor Marek Makara. Zatiaľ, čo každého hosťa nechal v kľude dopovedať monológ, jedinému zástupcovi opozície neustále skákal do reči.... Čítať ďalej
14 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik