Nebezpečné rozhodnutie Britov! Okamžitá reakcia Kremľa!
11 | 05 | 2023 I Gabriela Fedičová

Briti urobili nebezpečné rozhodnutie: tretia svetová vojna by mohla vypuknúť, informuje na titulke maďarský denník Origo. Británia svojím rozhodnutím predčí aj U.S.A., Kremeľ okamžite reaguje!

Zdá sa, že Británia sa pripravuje na vyslanie rakiet dlhého doletu na Ukrajinu, čo USA opakovane odmietli zo strachu z eskalácie.

Ministerstvo obrany Spojeného kráľovstva vydalo výzvu, v ktorej od dodávateľov rakiet s doletom 100-300 km žiada listy o svojom zámere. V oznámení sa požaduje odpoveď do troch dní a uvádza sa, že dodávatelia, ktorí predložia ponuky, budú kontaktovaní od 5. júna.

Americký prezident Joe Biden doteraz odolával výzvam na vyslanie rakiet dlhého doletu pre obavy, že Ukrajina by ich mohla použiť na zasiahnutie cieľov hlboko vo vnútri ruského územia.

Po realizácii britského plánu by Ukrajina mohla zasiahnuť ciele hlboko vo vnútri ruského územia, informuje maďarský Mandinner.

Moskva podľa Sky News tvrdí, že Británia dostane "primeranú odpoveď", ak prekročí "červenú čiaru". Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov reagoval na správy, že Británia posiela na Ukrajinu rakety dlhého doletu.

Ruská štátna tlačová agentúra RIA Novosti ho citovala: "Rusko je extrémne negatívne, pokiaľ ide o dodávku britských rakiet dlhého doletu Storm Shadow do Kyjeva. Ak sa tak stane, bude potrebná primeraná reakcia."

Rusko už skôr uviedlo, že poskytnutie takýchto zbraní by bolo "červenou čiarou". Ministerstvo obrany sa k správam zatiaľ nevyjadrilo.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik