Ľudovít Ódor: Tím je veľmi dobre vyskladaný!
11 | 05 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Zoznam členov vlády odborníkov je takmer kompletný, jedno meno zostáva otvorené. Prezidentka Zuzana Čaputová o tom informovala v televízii TA3 a na následnom brífingu. Dodala, že nejde o ministra školstva. Zloženie kabinetu plánuje zverejniť najneskôr v piatok (12. 5.).

Budúci premiér Ľudovít Ódor priblížil, že zostavu členov vlády vyberal spoločne s prezidentkou. "Dohodli sme sa, že mám právo veta," načrtol. S väčšinou kandidátov na ministrov hovoril on. Tím je podľa neho veľmi dobre vyskladaný. Za dôležité považuje upokojiť situáciu, hovoriť kultivovane a hľadať prieniky.

Ódor chce spraviť maximum na získanie dôvery pre vládu v parlamente. Plánuje sa pre to stretnúť s predstaviteľmi relevantných politických strán, ktoré sú ochotné k veci konštruktívne pristupovať.

Nový kabinet sa chce podľa Ódora počas svojho mandátu zamerať na akútne problémy na ministerstvách, či už v súvislosti s plánom obnovy alebo aktuálnymi krízami. Prioritou bude pripraviť aj čo najlepší rozpočet. Avizoval aj snahu pomôcť zraniteľným skupinám.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik