Slováci majú pre SZĽH jednoznačný odkaz: Do športu politika nepatrí!
12 | 05 | 2023 I Eka Balaskova

Slovenskí športoví fanúšikovia majú vo veci hokejových reprezentantov, ktorí hrajú v KHL jasno. Väčšine z nich by neprekážalo, keby títo hráči hrali v slovenskej reprezentácii.

Ešte koncom marca sa SZĽH dohodol s deviatimi hráčmi, že „pre pokoj v rodine“ títo hráči, hrajúci v KHL, si slovenský reprezentačný dres neoblečú. Vysoké percento športových fanúšikov v prieskume odpovedalo, že toto rozhodnutie nebolo správne. Ešte viac z nich si myslí, že športovci by nemali riešiť to, kde hrajú ich kolegovia a polovica opýtaných by pre Rusov prijala štart pod neutrálnou vlajkou.

Jednotný názor

„Posledné týždne sme viedli dlhú debatu s hráčmi z KHL. Vždy radi a s hrdosťou reprezentovali našu krajinu. Majú výkonnosť na to, aby mohli bojovať o účasť v záverečnej nominácii na majstrovstvá sveta. Počas debát sme dospeli k jednotnému názoru, že pre pokojný priebeh prípravy a stopercentnú koncentráciu nášho tímu na majstrovstvá sveta bude lepšie, ak v tejto sezóne hráčov z KHL z účasti na šampionáte vynecháme,“ informoval koncom marca o dohode vedenia SZĽH a dotknutých hráčov hokejový zväz na svojich stránkach.

V tejto sezóne v KHL pôsobilo v deväť Slovákov. Brankári Patrik Rybár, Adam Húska  a Július Hudáček, obrancovia Michal Čajkovský a Christián Jaroš a útočníci Adam Liška, Michal Krištof a Tomáš Jurčo. Samuel Buček už hrá v Třinci (v ruskom klube skončil pre neuspokojivé výkony) a Július Hudáček sa reprezentácie už zriekol.

Potvrdené: Na MS v hokeji nastúpi do základnej zostavy "politika". Hráči z KHL majú stopku
Hokejové majstrovstvá sveta v Tampere (Fínsko) a Rige (Lotyšsko) sa uskutočnia v termíne od 12. do 28. mája. S blížiacim sa dátumom bola otázka, či nastúpia hráči pôsobiaci v KHL, čoraz nástojčivejšia. Rozhodnutie padlo v pondelok, 27. marca. O... Čítať ďalej
28 | 03 | 2023 | Eka Balašková

Prieskum hovorí za všetko

Pluska si v polovici apríla nechala v agentúre MNForce vypracovať prieskum verejnej mienky. Za nesprávne rozhodnutie to považuje 58 percent respondentov. Zhodný počet (21 percent) sa k tomu nevedelo vyjadriť a považujú toto rozhodnutie za správne.

67 percent opýtaných je presvedčených, že proti účasti ruských športovcov na medzinárodných turnajoch by sa naši športovci nemali vyhraňovať, naopak 33 percent opýtaných s „politikou v športe“ súhlasí.

54 percent športových fanúšikov nesúhlasí ani s tým, aby bola účasť ruských športovcov na medzinárodných podujatiach podmieňovaná odsúdením vojenskej operácie. Túto možnosť odmieta. Na rovné polovice sa opýtaní delia v možnosti reprezentovania ruských športovcov pod neutrálnou vlajkou.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik