Rusko nasadilo do boja najnovšie tanky (VIDEO)
11 | 05 | 2023 I Milan Laca

Francúzi informovali, že Rusko použilo proti ozbrojeným silám Ukrajiny najnovšie tanky.

Le Figaro: Rusko použilo na Ukrajine technologicky revolučný tank Armata.

Západ, priprav sa
Rusko začalo v bojoch proti Ozbrojeným silám Ukrajiny nasadzovať technologicky revolučný tank T-14 Armata, na ktorého masový príchod sa musí Západ pripraviť, píšu francúzske noviny Le Figaro . "Ak do hry vstúpi T-14, nemecké a americké tanky budú musieť čeliť neznámu. Armata je predzvesťou technologickej revolúcie a mali by sme sa pripraviť na jej masívny príchod," píše sa v článku.
Tank Armata

O tanku
V najnovšom vozidle sa posádka nenachádza vo veži, kde je obzvlášť zraniteľná voči nepriateľským delám: T-14 je diaľkovo ovládaný cez obrazovky tromi členmi posádky, sediacimi v pancierovej kapsule. Priestor je izolovaný od munície a paliva. Takáto konštrukcia môže výrazne zvýšiť ich šance na prežitie. Tank má 125 mm kanón, výkonnejší ako T-72 a T-90 a 12,7 mm guľomet. Kanón sa nabíja bez zásahu človeka, pomocou automatického karuselu. Motor s výkonom 1500 koní je chránený protiraketovou mriežkou.
Ochrana tanku
Meteorologický stožiar, umiestnený na veži prenáša údaje do balistického počítača. Armata je vybavená aktívnymi ochrannými systémami proti projektilom a protitankovým raketám, vejárovitým systémom proti priamemu zásahu s dvoma odpaľovacími zariadeniami po päť nábojov a systémom proti tzv. mäkkému zásahu". Tanky nasadené v bojoch dostali ešte dodatočnú bočnú ochranu od protitankových systémov. 
Technologický prielom
"Tento tank bude prelomový. Najmä preto, že funguje v spojení s inými vozidlami, vrátane bojových vozidiel pechoty, ako súčasťou univerzálnej bojovej platformy," zhrnul autor článku.
Ruská záhada, Američania nechápu (VIDEO)
Záhada: USA nedokázali pochopiť, čo Rusko urobilo s HIMARS na Ukrajine. Military Watch Magazine napísal, že USA nechápu, ako ruské ozbrojené sily potláčajú MLRS HIMARS na Ukrajine. Nevedia Americkí vojenskí experti nedokážu pochopiť, ako sa... Čítať ďalej
10 | 05 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik