OBROVSKÁ TRAGÉDIA v pôrodnici! Dieťatku odrhli hlavu
10 | 05 | 2023 I Ivan Mihale

Komplikovaný pôrod, ktorý sa skončil nesmiernou tragédiou. Lekár, ktorý chcel vytiahnuť bábätko, mu odtrhol hlavičku. O prípade informuje portál dnes24.

Tešili sa na bábätko, no prišiel doslova neuveriteľný šok. Ranielly Coelho Santosovú priviezli do nemocnice 24. apríla, keď bola v 28. týždni tehotenstva. Dôvodom predčasnej hospitalizácie pred pôrodom bol vysoký krvný tlak. Aj samotný priebeh pôrodu bol komplikovaný.

Odtrhli mu hlavičku

Keď lekári zbadali hlavičku dieťatka, tak sa ho z pôrodných ciest snažili vytiahnuť. Lekár, ktorý sa o to pokúsil, mal vyliezť matke na brucho a dieťatku nešťastne odtrhol hlavičku, píše portál Globo.

Celý incident videl aj zdesený otec, ktorý bol prítomný na sále. Nastávajúca mamička sa spoločne s manželom musela pozerať na hrôzu priamo počas pôrodu.

Rodičia mŕtveho dievčatka tvrdia, že dieťa bolo živé, keď prichádzalo na svet. Incident sa stal ešte 1. mája v Hospital das Clinicas da UFMG, no rodičia ho na polícii oznámili o dva dni neskôr.

Otec na polícii podľa New York Post povedal, že lekár vyvinul tlak na brucho matky, pokúsil sa rýchlo vybrať dieťa a "odtrhol mu hlavu“. Vyšetrovateľom uviedol, že počuli prasknutie a ešte videl, ako dieťa žmurká a pohybuje ústami, čo bol podľa neho dôkaz, že v tom čase ešte žilo.

Hnutie Republika: Toto je koniec sociálnych podnikov na Slovensku! (VIDEO)
Novela Zákona 112 z r. 2018 o sociálnom podnikaní je podľa Eduarda Kočiša likvidáciou sociálnych podnikov na Slovensku. Informoval o tom na utorkovej (9. 5.) tlačovej besede hnutia Republika. Kočiš vyčíslil, koľko takýchto podnikov na Slovensku... Čítať ďalej
10 | 05 | 2023 | Eka Balaskova

Chceli to ututlať?

Nemocnicu obvinili, že sa túto tragédiu snažila ututlať. Podľa matky na ňu nemocnica tlačila, aby podpísala dokument, ktorý mal celú tragédiu zakryť.

Rodičia zosnulého dievčatka na polícii vypovedali aj o tom, že sociálny pracovník nemocnice im sľúbil uhradiť náklady na pohreb. Mal však podmienku, museli najskôr súhlasiť s podpísaním informácie, že "pitva už bola vykonaná“ a že "nebude postúpená Právnemu lekárskemu inštitútu (IML)“ na ďalšiu analýzu.

Právnička rodiny Jennifer Valenteová uviedla, že dokument odmietli podpísať a žiadali, aby IML vykonala pitvu. Výsledok zatiaľ nebol zverejnený a policajné vyšetrovanie pokračuje.

Nemocnica sa k incidentu pre miestne médiá nevyjadrila. Vydala iba oficiálne stanovisko, v ktorom tvrdí, že dieťa malo vývojové poruchy a nemalo šancu prežiť. Matka mala problémy s vysokým krvným tlakom, a preto sa lekári rozhodli, že vyvolajú predčasný pôrod, aby ju zachránili. Vyvinuli vraj maximálne úsilie.

Katolícky kostol v New Yorku usporiadal výstavu s názvom „Boh je trans“. Veriaci sú zdesení
Katolícky Kostol sv. Pavla Apoštola usporiadal v priestoroch okolo oltára výstavu s rúhavým názvom „Boh je trans: queer duchovná cesta“. Média referujú o pobúrení veriacich, rozpakoch diecéznych pracovníkov a súhlase otcov pauliánov. Informuje o... Čítať ďalej
10 | 05 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik