Nemecký kancelár: Ruska sa báť netreba!
11 | 05 | 2023 I Milan Laca

Scholz vyzval EÚ, aby sa nebála „demonštrácie sily“ zo strany Ruska.

Podľa nemeckého kancelára, „posolstvom“ EÚ „je, že minulosť nemôže zvíťaziť nad budúcnosťou“. Jeho slová cituje španielsky kanál Ser.

Vyzýva EÚ 

Olaf Scholz počas prejavu v Európskom parlamente vyzval EÚ, aby zostala jednotná, podporovala Ukrajinu a nebála sa „demonštrácie sily“ v Moskve. Keď komentoval prehliadku víťazstva, ktorá sa konala v Moskve na Červenom námestí, povedal, že Európa by mala byť neotrasiteľná pri podpore Ukrajiny a to aj napriek „šialenstvu mocného suseda“.

Rusko vypovedá zmluvu o konvenčných ozbrojených silách v Európe
Podľa dekrétu, ktorý v stredu podpísal prezident Vladimir Putin, môže Rusko formálne „vypovedať“ zmluvu o konvenčných ozbrojených silách v Európe, od ktorej odstúpilo v roku 2015, informuje The Guardian. Agentúra Reuters uvádza, že dekrét formálne... Čítať ďalej
10 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Podľa nemeckého kancelára Scholza treba krajiny Európskej únie zjednotiť a nenechať sa zastrašiť „demonštráciou sily“ v Moskve „2200 km severovýchodne odtiaľto organizuje Putin prehliadku s vojakmi, tankami a raketami. Nemali by sme sa nechať zastrašiť takýmto prejavom sily. Musíme zostať verní našej podpore Ukrajine tak dlho, ako to bude potrebné,“ povedal počas prejavu v Európskom parlamente.
Odkaz

Podľa jeho názoru by malo byť „odkazom z 9. mája“ Európe, že „minulosť nemôže zvíťaziť nad budúcnosťou“. V tento deň európske krajiny oslavujú Deň Európy. V roku 1950 bola predložená Deklarácia, ktorá navrhovala vytvorenie Európskeho spoločenstva uhlia a ocele, z ktorého neskôr vznikla Európska únia.

Tvrdé pristátie! USA hrozia horšie veci ako krachy bánk
Americký miliardár, investor a manažér hedgeových fondov Stanley Freeman Druckenmiller predvída, že Spojené štáty čoskoro spadnú do hlbokej ekonomickej recesie. Podľa Druckenmillera nastane „tvrdé pristátie“, nezamestnanosť presiahne 5 %, prepad... Čítať ďalej
10 | 05 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik