Nadávať sa nesmie, ale opiciam a dezolátom sa môže
11 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Pamätáte sa? Nie je to tak dávno, čo každý, kto vyjadroval nesúhlas s chorými opatreniami vlády, či už v ére Covidu, alebo neskôr v podkurovaní pod vojnou na Ukrajine či v rámci nášho "domácna" odmietal politiku duševne narušených predstaviteľov vlády, ministrov, poslancov..., protiústavné rozhodnutia, nezákonnosti... Nuž a každý kto si to trúfol bol bez debaty rusofil, dezinformátor, konšpirátor, Putinov agent, opica, schlastanec a fašista alebo ficoid. Tak sme si naučili tých, ktorí si vravia politici a to si voči nám beztrestne a bez okolkov dovoľoval a dovoľuje mainstream.

Zrazu čítam - podporte petíciu na podporu prezidentky, pošlite jej srdiečko, redaktorky mainstreamu sa idú potrhať ako túžia po treste pre tých, ktorí sa dotkli jej veličenstva a jej Divokého západu. Aký je rozdiel medzi rusofilom a amerikanofilom? Aký je rozdiel medzi vulgárno oplzlým Naďom, Káčerom, mimovládkami a prokurátormi z mainstremu a politikom opozície, alebo webom, majúcim iný názor ako ten povolený? Smerom na východ sú nadávky povolené a smerom na západ sú trestným činom? A prečo je dovolené nadávať občanom štátu, ale jeho hlave nie? Ako si ste to tu zaviedli, tak to tu máte, nevážení.

Na chrapúňov slušnosť neplatí

V piatej cenovej, v zapľuvanej krčme predsa nebudem používať "štúrovskú" slovenčinu, ani veršovať "hviezdoslavovčinou". Tak, ako si štamgasti určili svoj komunikačný spôsob, tak sa im prispôsobím. Nebudem niekomu nadávať do toaletných mís, len preto, že je to spisovné, keď je to obyčajný hajzel, čo je oveľa trefnejšie. Lenže, zdá sa, že budeme musieť a postupne a rýchlo asi všetci. Máme tu "proamerické velebnosti" a "proruské svine". A treba sa tomu prispôsobiť. Máme tu opice, dezolátov, schlastancov, ale na druhej strane ctených ministrov, vážených novinárov. Nezdá sa vám takáto spravodlivosť tak akosi nedemokratická? 

Strčte si to niekam...

Viem, že čitateľ s rebríčkovou nervovou sústavou, vrátane novinárov mediálneho hlavného prúdu toto nepochopí. Nemá čím a koniec koncov ani prečo. Za to nie je platený. Keď je však niekto platený ruský agent, prečo nemôže byť tak isto niekto aj platený americký, nórsky, maďarský či mongolský agent. Alebo rovno britský OO7. Nadávať do ruských agentov je želateľné, módne a tak progresívne, ale nadávať do amerických agentov je protizákonné a žalovateľné a trestné. Viete čo? Strčte si takúto demokraciu niekam, to tu predsa už bolo. A často sa pchali Moskve do zadku tí istí, ktorí zrazu v tejto činnosti rázne zmenili svetovú stranu. A stranícku knižku včas zahodili.

Nie som ovca

Nie, nebudem nadávať prezidentke práve tak, ako jej nebudem posielať srdiečka. Nijak ma nedojíma, že si musí vypočuť nadávky. Ani mne nikto už tri roky neorganizuje riťolezné kampane a nezasýpa ma srdiečkami. Naopak, už tri roky mi zatvárajú hubu a nadávajú mi, iba preto, že si myslím niečo iné ako oni. Prezidentka by toho mala zniesť viac ako radový bezbranný občan, ktorému členovia jej vlády pod jej citlivým vnímaním nadávajú už tri roky.

P.S.

"Sú chvíle, keď si človek musí zvoliť, či bude žiť sám, úplne, naplno, alebo si vyberie nejakú falošnú, plytkú a ponižujúcu existenciu, ktorú si svet vyžaduje vo svojom pokrytectve.“
Oscar Wilde

Zvolil som si a nenúťte ma to meniť!

Priznanie strany SMER- SSD: SME V KONFLIKTE!
Strana SMER – slovenská sociálna demokracia sa dištancuje od akýchkoľvek vyhrážok politikom a ich rodinám, ktorých je sám terčom. SMER – SSD otvorene priznáva, že je v názorovom a politickom konflikte s prezidentkou o Slovensko. "My v SMERe –... Čítať ďalej
10 | 05 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik