Prigožin vydiera Putina
09 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Jevgenij Prigožin, majiteľ a šéf bojovej skupiny Wagnerovcov sa vyhráža, že prezradí veľmi citlivé informácie. A to vtedy, ak Rusko do skončenia skončenia prehliadky ku Dňu víťazstva na Červenom námestí v Moskve. Tá sa však už skončila. Informuje web wiadomosci.dziennik.pl.

9. mája Rusko oslavuje Deň víťazstva v druhej svetovej vojne. Šéf Wagner Group zverejnil nahrávku a dáva Rusku podmienky.
Prigožin sa vyhráža, že bude hovoriť o situácii s muníciou na fronte – naznačuje, že nie je najlepšia – ak jeho skupina nedostane potrebnú muníciu.

Munícia sa k nim má dostať ... do konca prehliadky v Moskve.

Nie je to prvýkrát

Ide o ďalšiu výzvu Prigozhina pre muníciu a obvinenia proti veleniu armády.

Vojna na špičke ruskej moci?

Majiteľ Wagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin už v piatok ráno zverejnil nahrávku adresovanú ruskému vojenskému veleniu, najmä ministrovi obrany Sergejovi Šojgu a náčelníkovi generálneho štábu generálovi Valerijovi Gerasimovovi. Prokremeľský podnikateľ dnes opäť obvinil ministerstvo obrany z úmyselného zadržiavania dodávok munície wagnerovským bojovníkom bojujúcim v Bakhmute. Prigožin – ako zdôraznil – „oficiálne oznámil“, že ak sa táto situácia v najbližších dňoch nezmení, Wagnerova skupina opustí Bakhmut do 10. mája.

Ukrajinská rodáčka založila iniciatívu "Áno mieru s Ruskom"
Volajú ju posmešne "Putinov fanúšik". Volá sa Elenea Kolbasnikovová a pochádza z Ukrajiny, žije v Nemecku. Už v minulosti viedla kampaň za mier a zmierenie s Ruskom v Kolíne nad Rýnom, organizovala kolónu áut a mierové zhromaždenia. O jej... Čítať ďalej
09 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme