NATO prekračuje Rubikon
10 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Holandská vláda zvažuje možnosť poskytnúť Ukrajine stíhačky F-16 a rokuje s partnermi. Píše aktuálne ukrajinský web ukrinform.ua. Informuje o tom  s odvolaním sa na agentúru Reuters .

"Intenzívne diskutujeme o F-16 s Dánskom, Veľkou Britániou, niektorými ďalšími stranami v Európe, ako aj so Spojenými štátmi," povedal holandský predseda vlády Mark Rutte v Sao Paule v prvý deň návštevy Brazílie.

Vraj už len dohodnúť sa medzi partnermi

Najprv však podľa neho musí dôjsť k dohode medzi všetkými partnermi, ako tomu bolo v minulosti pred dodávkou húfnic a tankov na Ukrajinu.

"Diskusia prebieha," povedal.

Špirála vojny rastie

"Musíme Ukrajine v tomto boji pomôcť. Ak Putin na Ukrajine uspeje, aj keď si nemyslím, že sa to stane, nezastaví sa tam. Ľudia sa obávajú o vlastnú bezpečnosť v Amsterdame, Berlíne, Paríži a v celej Európe," dodal Rutte. 

Ako informovala agentúra Ukrinform, 4. mája prezident Volodymyr Zelenskyj počas spoločnej tlačovej konferencie s premiérmi Holandska a Belgicka Markom Ruttem a Alexandrom de Croom v Haagu uviedol, že Ukrajina pokračuje v práci na poskytovaní F-16 lietadiel západnými partnermi a očakáva pozitívny výsledok.

Ukrajinská rodáčka založila iniciatívu "Áno mieru s Ruskom"
Volajú ju posmešne "Putinov fanúšik". Volá sa Elenea Kolbasnikovová a pochádza z Ukrajiny, žije v Nemecku. Už v minulosti viedla kampaň za mier a zmierenie s Ruskom v Kolíne nad Rýnom, organizovala kolónu áut a mierové zhromaždenia. O jej... Čítať ďalej
09 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme