Na čo všetko sme počas temnovlády neschopnej koalície zabudli
09 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Judita Laššáková, známa právnička, ktorá nemá problém verejne prezentovať svoje vlastné názory, nám v čase, v ktorom by sme si mali pripomínať víťazstvo, pripomína vážne témy. Podelila sa s nimi na sociálnej sieti.

Podľa autorky textu ide o "niečo, čo prichádza po boji, v ktorom všetci zúčastnení obetujú niečo. Mnohí to najcennejšie. Ich pamiatke by sme nemali byť ľahostajní ani dnes a ani nikdy v budúcnosti." 

Tri roky čelíme rôznym atakom

"Ako občania sa s údivom pozeráme na politikov, ktorých sme v demokratických voľbách poverili riadením štátu. Keď dnes sumarizujeme, musíme si priznať, že najlepšia voľba to nebola. 

Počas týchto troch rokov sme sa zabudli rozprávať s našimi priateľmi. Zabudli sme sa na seba usmievať. Zabudli sme si pripomínať výročia. Zabudli sme si prejavovať úctu. Zabudli sme sa zabávať. Zabudli sme prejavovať radosť. Krízy, ktoré sa na nás rútili, sme museli prečkať sami. Bez pomoci tých, ktorým sme vložili dôveru do rúk. Očakávali sme fungujúci štát. Očakávali sme, že tí, ktorí sa sami prihlásili o našu dôveru, budú vedieť pracovať v prospech štátu a nás. Nemysleli sme si, že sa niekto môže uchádzať o post, na ktorý nemá mentálne, odborne a ani morálne."

Žiaľ, zistili sme

"...že doba praje tým, ktorí uplatňujú marketing namiesto skutkov a po uchopení moci prinášajú spiatočnícke nápady." Píše Judita laššáková.

Politici nám zobrali takmer všetko

"Vážení politici, všetci, ktorí ste si akýmkoľvek spôsobom dovolili nálepkovať iných za názor, zobrali ste nám za uplynulé roky viac, než desiatky generácií politikov pred vami.

Snažili ste sa nám zobrať to najcennejšie. Ľudskú dôstojnosť a dôveru v štát!" 

Vďaka vašej neschopnosti

"...sme zabudli na naše rodiny, našich priateľov, zabudli sme sa smiať, plakať od šťastia, zabudli sme sa radovať z jednoduchých vecí, ktoré sú oveľa dôležitejšie, ako ktorýkoľvek z politikov. Zatiahli ste nás do niečoho, čo sme nechceli. Chceli sme od vás prácu v prospech nás všetkých tak, aby sme sa o ňu nemuseli zaujímať my. A platíme vás za to celkom slušne!"

Tak ako generácie našich predkov

"... aj my dnes zvádzame boj o hodnoty." 

"Boj o slobodu sa nevzdáva! Boj o slobodu nekončí! My vieme žiť bez vás. To vy nás potrebujete. Ale naučili ste nás jednu lekciu za uplynulé roky: Nesmieme zabúdať na tých, ktorí pre slobodu obetovali to najcennejšie! Na čo však radi zabudneme, ste vy!Ste pre nás totiž úplne bezvýznamní!" Tvrdo, ale pravdivo a adresne konštatuje na sociálnej sieti Judita Laššáková.

Marek Maďarič: Hrali sa na demokratov, no v skutočnosti dopadli ako neúspešní pučisti
Mala to byť najlepšia vláda v histórii Slovenska. Vlastne aj bola, lebo tak ju hneď pri vzniku sebavedome charakterizoval vtedajší víťaz volieb a novopečený premiér Igor Matovič. Napísal v komentári prestandard.sk Marek Maďarič. Text preberáme z... Čítať ďalej
09 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!