Marek Maďarič: Hrali sa na demokratov, no v skutočnosti dopadli ako neúspešní pučisti
09 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Mala to byť najlepšia vláda v histórii Slovenska. Vlastne aj bola, lebo tak ju hneď pri vzniku sebavedome charakterizoval vtedajší víťaz volieb a novopečený premiér Igor Matovič. Napísal v komentári prestandard.sk Marek Maďarič. Text preberáme z webu srspol.sk.

"Hoci údajne našiel prázdnu špajzu a zlaté tehličky v trezore (ani jedno, ani druhé nikto nikdy nevidel a Kičura dodnes nebol súdený, len tak mimochodom), plány boli viac než smelé – vyčistiť, napraviť, zreformovať a hlavne „mafiu“ navždy poslať do minulosti a popri tom niektorých aj do basy (slávne Remišovej pexeso). Ako to dopadlo, už dlhšie vieme." Konštatuje Marek Maďarič.

Obhájiť, alebo prehrať - oni dokázali to druhé

Nie je to napokon žiadny nevšedný príbeh, ak vo voľbách triumfujúce strany, ktoré vytvoria koalíciu s ústavnou väčšinou, počas vládnutia sklamú očakávania voličov či dokonca zlyhajú. Je to v podstate jeden z javov a princípov demokracie – oponovať moci, poraziť ju vo voľbách, prevziať vládu aj zodpovednosť a v ďalších voľbách svoju pozíciu buď obhájiť, alebo prehrať a dostať sa zase do opozície.

Toto je normálne

Takto sa veci verejné v demokracii spravujú, opozícia kritizuje koalíciu, potom ju vystrieda, niečo opraví, zlepší, sama je kritizovaná za to, čo pokazí, a veci sa posúvajú, niekedy dokonca reformujú. Žiadna revolúcia, ale férová politická súťaž a konkurencia, v ktorej je vždy jasné, kto vládne a kto je v opozícii.

Toto však normálne nie je

Lenže na Slovensku sa za necelé štyri roky podarilo čosi unikátne. Blížime sa k voľbám a my nemáme vládu, presnejšie povedané, nemáme zodpovedných, ktorí by zložili účty za štyri roky." Dáva do pozornosti dôležitý fakt Marek Maďarič.

Ukrajine by vláda určite neurobila to, čo slovenským mestám a obciam
Komora miest a predsedovia Regionálnych združení ZMOS prišli na pokraji ekonomického zúfalstva a nekonečných nesplnených sľubov s jednoznačnými návrhmi a požiadavkami samospráv smerom k vláde. Informujú o nich na webovom sídle ZMOSu. Vyhlásenie... Čítať ďalej
09 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme