Kto bude v úradníckej vláde? Mená členov NOVÉHO KABINETU sa dostali na verejnosť
08 | 05 | 2023 I Ladislav Kováčik

Denník Plus jeden deň informoval o menách členov budúcej úradníckej vlády, ktoré prenikli do médií.

Úradnícku vládu povedie Ódor

Dočasne poverená vláda na čele s Eduardom Hegerom končí a nahradí ju úradnícka vláda, na čele ktorej by mal stáť súčasný viceguvernér Národnej banky Slovenska (NBS) Ľudovít Ódor.

Prezidentka Zuzana Čaputová vyhlásila, že nových ministrov vyberala na základe apolitickosti a odbornosti. Pôjde o ľudí, ktorí nebudú kandidovať v nadchádzajúcich parlamentných voľbách. Nová vláda bude predstavená v týždni, ktorý sa začne 15. mája.

Prezidentka mieni s menami nových ministrov oboznámiť najprv predsedov politických strán. Niektoré mená členov úradníckej vlády však už unikli na verejnosť. Plus jeden deň sa pri týchto menách odvoláva na denník Postoj.

Ministrom zahraničných vecí by sa mal stať diplomat a poradca dosluhujúceho premiéra Eduarda Hegera Miroslav Wlachovský. Wlachovský pôsobil v minulosti ako veľvyslanec v Dánsku a v Spojenom kráľovstve.

Ministerstvo zdravotníctva by mal poviesť súčasný štátny tajomník rezortu, patológ Michal Palkovič. Šéfkou ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie by sa zase mala stať Livía Vašáková, ktorá je generálnou riaditeľkou sekcie Plánu obnovy na Úrade vlády SR.

Rýchla správa! PREZIDENTKA oznámila kto bude predsedom vlády
Predsedom vlády odborníkov bude viceguvernér Národnej banky Slovenska (NBS) Ľudovít Ódor. Prezidentka SR Zuzana Čaputová vymenuje úradnícku vládu po 15. máji. Tím vlády odborníkov je už zostavený. Hlava štátu to oznámila počas nedeľného... Čítať ďalej
07 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Z parlamentu vypadnú náhradníci

Na čele ministerstva spravodlivosti by mala byť bývalá ombudsmanka Jana Dubovcová. Do kresla ministra financií by mal zasadnúť hlavný ekonóm NBS Michal Horváth. Ministerstvo hospodárstva by mal poviesť súčasný štátny tajomník Peter Švec. Portál Topky.sk zase uviedol, že podľa jeho informácií by sa šéfom rezortu hospodárstva mal stať Peter Blaškovitš, exšéf Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry, ktorý túto informáciu nevyvrátil.

Vzhľadom na to, že končí doterajšia Hegerova vláda, sa viacerí jej členovia presunú do parlamentu. Tým pádom z Národnej rady SR odídu ich náhradníci. Sebastiána Kozarca v parlamente vystrieda Eduard Heger, Györgya Gyimesiho nahradí Jaroslav Naď a na miesto Vojtecha Tótha zasadne doterajší minister životného prostredia Ján Budaj.

Do parlamentnej lavice zasadne aj Roman Mikulec, ktorý vystrieda Vladimíra Zajačika. Jozefa Hlinku a Evu Hudecovú z hnutia Sme rodina zase nahradia Milan Krajniak a Štefan Holý.

Sype sa to! Matovič vyzýva prezidentku, aby vysvetlila tutlanie kauzy!
O kauze dočasne povereného ministra pôdohospodárstva Samuela Vlčana nemal mlčať len Eduard Heger. Podľa hnutia OĽANO kauzu okrem dočasne povereného premiéra "tutlala" aj prezidentka SR Zuzana Čaputová. Predstavitelia hnutia to uviedli na... Čítať ďalej
07 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik