Gustáv Murín: Káčer – vrchol SAMODEŠTRUKCIE „Demokratov“
08 | 05 | 2023 I Ladislav Kováčik

Spisovateľ Gustáv Murín napísal blog, v ktorom komentuje súčasné politické dianie, zvlášť odchádzajúceho ministra Káčera.

Všetko kontroluje ambasáda za plotom

DYSTÓPIA je opakom UTÓPIE. A ako propagátor dystópie na Slovensku som už na počiatku tejto zločinnej vlády predovedal, že legálnou cestou sa im postaviť nedá,“ začína Murín svoj článok. Pripomína, že súčasná vláda mala na začiatku dokonca ústavnú väčšinu – a tak jedinou šancou na predčasný koniec ich vládnutia „aké v histórii ešte nebolo“ (tu citoval Igora Matoviča) bolo, že sa sa rozpadnú „svojpomocou“.

Nesúrodý prepletenec, ako nazýva vládnu koalíciu, mohol podľa Murína vydržať len, kým sa darilo. Už pri prvej skúške, teda pandemickej kríze, sa prestalo dariť a „Matovičovsko-Naďovská „atómová bomba“ celonárodného testovacieho cvičenia im vybuchla rovno do ksichtu“. Murín dúfa, že začaté vyšetrovanie Generálnou prokuratúrou v súvislosti s manažmentom pandémie covid-19 raz za všetky ich obete pocítia aj sami.

Murín si myslí, že sa u nás nedeje nič, čo by neriadila alebo aspoň nekontrolovala „ambasáda za plotom“. S jej odobrením sa podľa spisovateľa udial aj „kontrolovaný pád“ politickej kométy Matovič. „Len si spomeňte ako dovtedy verní politickí spojenci od neho s hrôzou odskočili, keď doviezol ruskú vakcínu Sputnik. A ako boli ochotní zájsť až do krajnosti, aby ho za tú trúfalosť slobodného konania „potrestali“. Tým sa pre zaoceánskych „priateľov na večné časy a nikdy inak“ navždy odpísal,“ pripomína Murín dôvod, prečo musel Igor Matovič skončiť na poste premiéra.

Heger pýta od bežných ľudí peniaze na kampaň! Vybral si "hladovú dolinu"
Odvolaný premiér po rezignácii Eduard Heger si so svojimi Demokratmi verí až natoľko, že vyrazil na predvolebnú kampaň do ulíc. On tam však nešiel len kortešovať, on tam šiel od bežných ľudí pýtať peniaze na kampaň. Vo videu z Rimavskej Soboty... Čítať ďalej
08 | 05 | 2023 | Eka Balaskova

"Šplhošský" útok na Maďarov

Ďalej sa Murín vyjadruje k menovaniu Rastislava Káčera za ministra zahraničných vecí. Káčer je pre Murína „kreatúra“, ktorú by kvôli jej slovníku nikto neodhadoval za diplomata. Podľa Murína však „zdatne súperil s ostatnými mopslíkmi washingtonskej svetovládnej kliky“ v útokoch na Rusko. Murín pripomenul aj jeho „šplhošský“ útok na neposlušných Maďarov, ktorý podľa spisovateľa nebol náhodný, a Káčer tým za oceán signalizoval, že vie, ako sa vyjadrovať o takýchto „rebeloch“.

Murín pripomína aj Káčerov slovný útok na „neposlušného“ Matoviča, ktorý nepochopil, že v politike skončil, pretože „oni“ spoza oceána si takéhoto „šaša“, čo ich kompromituje, naozaj neprajú.

A rezignácia Káčera bez zjavného vonkajšieho popudu? Veď tým on aktívne položil Hegerovu vládu „povereníkov“! Aj za cenu prvej dezercie z Hegerom stvoreného záchranného člnu s posádkou ministerských utečencov s názvom „Demokrati“? Z postu člena Predsedníctva tohto politického patvaru? To sa predsa nerobí len tak,“ myslí si Murín.

Murín ďalej píše, že to, že z korupcie obvinený Samuel Vlčan zdiskreditoval „vládu povereníkov“ by sa Matoviča zmietlo pod koberec. Spisovateľ tu pripomína, že predsa Matovičova vláda ignorovala aj takú udalosť, akou bola násilná smrť generála Lučanského.

Murín poukázal na to, že Vlčan odstúpil takmer okamžite, „ako keby na tento podnet len čakal“. To by podľa Murína mohlo byť znamením, že obetoval pár mesiacov ministerského platu za 1,4 milióna pre firmu, „kde mu to ako spoluvlastníkovi stonásobne vrátia“.

Rýchla správa! NAKA preveruje dotáciu, ktorú malo MŽP SR poskytnúť spoločnosti S. Vlčana
Národná kriminálna agentúra (NAKA) preveruje dotáciu, ktorú malo Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR poskytnúť spoločnosti, ktorej konečným užívateľom výhod je dočasne poverený minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan. Prezídium Policajného... Čítať ďalej
07 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Opakuje sa osud normalizátorov

Rezignácia ministra Káčera je podľa Murína z iného súdka. „Ambasáda za plotom“ podľa neho predsa nemôže pripustiť, aby sa u nás čo i len náznakom ohrozilo nimi kontrolované „priateľstvo na večné časy a nikdy inak“. Odchod Káčera sa udial v čase, kedy sa podľa Murína „vodkový díler a náboženský fanatik“ Heger dokonale znemožnil v súvislosti s vystúpením v RTVS.

Káčera by Murín tipoval na návrat do kresla ministra, tentokrát už v úradníckej vláde. Káčer podľa neho nielenže položil vládu, ale aj „fatálne navŕtal“ projekt strany Demokrati, keď ho ako prvý opustil. Potvrdili to podľa Murína ich biedne preferencie a „ministerskí stroskotanci“ tak skončia spolu s Hegerom.

Murín ďalej cituje známy výrok o tom, že história sa opakuje, pričom najskôr je to tragédia, potom komédia. Podľa neho sa vracia aktuálnosť sloganu humoristickej dvojice Lasicu a Satinského: „Občania, ktorí ešte neboli ministrami, nech sa ohlásia u súdruha Žinčicu!“

A len čo sa súdružka Žinčica spamätala z turistky v Londýne, už odrazu rázne hodila cez palubu Hegera, ale aj vzorne s „ambasádou za plotom“ spolupracujúceho Káčera?! V našej diplomacii nie je väčšieho kolaboranta a odrazu ani to nestačí? Že by si naši americkí večno-priatelia osvojili taktiku kamikadze a Káčer bol prvým samovražedným politickým pilotom? Tu už ani najväčšie zásluhy v službách samozvaným svetovládcom neplatia? Ale to je zároveň aj signál všetkým ostatným kolaborantom (na čele s vlastizradným Naďom), že opäť začína platiť obľúbené americké pravidlo „Po použití zahodiť“?!!,“ píše Murín.

Podľa spisovateľa sa tu opakuje osud normalizátorov, ktorí sa držali zubami-nechtami vďaka podpore z Moskvy, až kým im odtiaľ neodkázali, že sa už majú starať sami o seba. Murín hovorí, že síce predpovedal, že po Matovičovi skončia zle aj títo „Matovičovi pohrobkovia“, ale udivuje ho, že skončili až tak bizarne. „Toto leto bude ešte horúce,“ uzatvára nakoniec Murín svoju úvahu.

Sype sa to! Matovič vyzýva prezidentku, aby vysvetlila tutlanie kauzy!
O kauze dočasne povereného ministra pôdohospodárstva Samuela Vlčana nemal mlčať len Eduard Heger. Podľa hnutia OĽANO kauzu okrem dočasne povereného premiéra "tutlala" aj prezidentka SR Zuzana Čaputová. Predstavitelia hnutia to uviedli na... Čítať ďalej
07 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik