Vážna provokácia! NATO vyhlásilo poplach
07 | 05 | 2023 I Gabriela Fedičová

O vážnej provokácii zo strany ruskej stíhačky, ktorá agresívne konala proti poľskému lietadlu, píše maďarský Index. NATO okamžite vyhlásilo poplach.

Hoci lietadlá NATO boli pripravené kedykoľvek zasiahnuť, nakoniec to nebolo potrebné.

Lietadlo L410 TURBOLET patriace poľskej pohraničnej stráži zachytila ruská stíhačka Su-60 asi 35 kilometrov východne od rumunského vzdušného priestoru pri vykonávaní rutinných hliadok v medzinárodnom vzdušnom priestore nad Čiernym morom koordinovaných agentúrou Frontex v spolupráci s rumunskou pohraničnou políciou, uviedlo rumunské ministerstvo obrany.

Opakované agresívne a nebezpečné manévre bojových lietadiel Ruskej federácie v blízkosti poľských lietadiel spôsobili vysokú úroveň turbulencií a vážne ťažkosti pri ovládaní poľských strojov.

V dôsledku incidentu boli dve stíhacie lietadlá rumunských vzdušných síl a španielskych vzdušných síl pridelené na úlohy leteckej polície uvedené do pohotovosti.

Hoci štyri lietadlá boli pripravené kedykoľvek zasiahnuť, nakoniec to nebolo potrebné, píše Index.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik