Rýchla správa! Zuzana Čaputová prijme Borisa Kollára
07 | 05 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v nedeľu v Prezidentskom paláci aj predsedu Národnej rady (NR) SR Borisa Kollára (Sme rodina). Stretnutie sa uskutoční o 14.00 h.

TASR o tom informoval hovorca hlavy štátu Martin Strižinec. Stretnutie s dočasne povereným premiérom Eduardom Hegerom oznámila prezidentka na 15.00 h.

Hlava štátu v piatok (5. 5.) uviedla, že vie, ako bude postupovať v súvislosti s vnútropolitickou krízou. Verejnosti však chce svoje kroky predstaviť až po tom, ako s nimi oboznámi premiéra Hegera a Kollára. Dočasne poverený premiér avizoval na nedeľu o 11.00 h vyhlásenie k aktuálnej politickej situácii. Kollár v piatok vyhlásil, že pokiaľ by prezidentka vymenovala úradnícku vládu, nastal by ešte väčší chaos.

Parlament vyslovil nedôveru Hegerovej vláde v decembri minulého roka. Prezidentka kabinet dočasne poverila vládnutím do septembrových predčasných parlamentných volieb. V uplynulom týždni sa rozhodli dočasne poverenú vládu opustiť minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan aj šéf diplomacie Rastislav Káčer.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik