Masívny útok na Krym
07 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Ukrajina zaútočila s viac ako desiatimi dronmi na Krym, hlási podľa spravodajského webu agentúry ČTK novinky.cz Krymská okupačná správa. Informácia sa odvoláva na agentúru Reuters.
Ukrajina zaútočila viac ako s desiatkov dronov na Ruskom anektovaný Krym, oznámila agentúra Reuters s odvolaním sa na Moskvu dosadenú správu na tomto ukrajinskom polostrove. Protileteckej obrane sa podľa nej podarilo všetky útoky odraziť.

Útokov na Ruskom okupovanej oblasti vrátane Krymu pribúda

Tri drony podľa proruských úradov smerovali proti Sevastopolu, kde pred týždňom po útoku bezpilotného lietadla explodoval zásobník s palivom. Tentokrát nie sú hlásené žiadne škody, aj keď podľa agentúry Ukrinform bolo v meste počuť výbuchy.

Či drony spôsobili škody v ďalších častiach Krymu, nie je podľa Reuters zatiaľ jasné.

Ukrajinské vyhlásenia sú nejasné

Ako agentúra poznamenáva, útokov na Ruskom okupovanej oblasti - a najmä Krym - v posledných dvoch týždňoch pribudlo. Ukrajina bez toho, aby potvrdzovala, že za útokmi stojí, tvrdí, že ničenie ruskej infraštruktúry je prípravou na pozemnú ofenzívu.

Trump Orbánovi - "bojujeme proti barbarom"
Donald Trump: Viktor Orbán je skvelý vodca. Tak znie titulok na maďarskom webe tenyek.hu. "Pokračujte v boji" – vyzval bývalý americký prezident Donald Trump vo video správe zaslanej na konferenciu CPAC Hungary 2023. Trump podľa zdroja najprv... Čítať ďalej
07 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik