Leboficovci dolebovali
07 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Slovenská moc ochorela na svoju samodokonalosť, samoľúbosť a popritom aj na tak očividné poklonkovanie sa iným mociam. A v tom chorom nepríčetnom a protinárodnom nasmerovaní sa ešte sama seba dokázala doraziť. Tak to dopadá, keď sa maličkí vyhlásia a považujú za veľkých. Keď sa nákupcovia vzdelania hrajú na múdrych. A keď "protikorupčná" vláda padá na korupcii svojich ministrov. Výsmech.

Keď neschopní sú všetkého schopní a keď je pre politické strany bližšie rozhodovanie v zahraničných centrálach, ako riešenie problémov vlastných občanov. Na pokraji vojny, ktorú vyzbrojuje naša, teraz už chvála Bohu bývalá moc, viedli jej úradníci vojnu proti občanom Slovenska. Proti každému, kto sa nepodvolil a dovolil si ten strašný zločin – mať na udalosti a ich vývoj vlastný názor.

Koniec rektálnych alpinistov

A to najmä zo strany médií hlavného prúdu, samozvaného mainstreamu. Komu budú teraz slúžiť? Koho budú zubami a nechtami držať na piedestáli moci? Potrebujú pár dní, aby sa dohodli ako a čo ďalej – naznačuje to aj ich zaujímavý postoj, aký zaujali k udalostiam nedele na Slovensku, nedele pádu poverenej vlády a symbolicky aj nedele pred Dňom oslobodenia. Teda, žiaden postoj. Zrazu "iba" informujú.

Ešte väčší chudák, ako sme dúfali

„Lebofico, chudák, jemu nie je nič sväté“. To bola Hegerova rozlúčková reč v Pionierskom paláci po odchode od prezidentky. Biedna duchom, myšlienkou, hodnotami i mužskou cťou práve tak, ako bol biedny na tieto atribúty už odídený poverený samotný predseda vlády. Od politika by sa očakával aspoň kúsok dôstojnosti a hrdosti, ale Eduard Heger nikdy politik nebol. Bol to náboženský kazateľ a obchodník s alkoholom. Iba to je jeho zaujímavá odborná kombinácia. Nič viac, nič menej. Najskôr Matovičov miláčik, v závere Matovičom okydaný ako hnojisko za maštaľou.

O čo sme prišli

Ach, áno, o jednu najmúdrejšiu ministerku, rozumejúcu sa úplne všetkému a končiacu politickú dráhu ako obežnica zanikajúcej planétky s názvom Hegerova koalícia. Prišli sme o drzých, vulgárnych a primitívnych ministrov a to hneď na dvoch rezortoch. Prišli sme o neschopnosť na čele rezortu zdravotníctva, o cirkevnú ideológiu na čele ministerstva školstva, neviditeľnosť na čele ministerstva spravodlivosti, podvody na čele ministerstiev pôdohospodárstva a životného prostredia a taktiež odchádza „druhé SNP“. O čo sme teda vlastne prišli? O jedno veľké nič, hrajúce sa na štátny predvoj a ikonu demokracie v Európe.

Čo sme získali?

Zanechali nám štát, vari najzadlženejší vo svojej histórii. Zanechali nám tu najvyššie ceny potravín v Európe. Ostali po nich finančne zruinované samosprávy. A taktiež budeme mať po nich doživotnú traumu z Covidu, teda tí z nás, ktorí mali to šťastie, že ho prežili napriek ich rozhodnutiam. Napriek ich núdzovým stavom, zákazom vychádzania, obmedzovaniu slobody vyjadrovania sa, zavádzaniu cenzúry. Za toto všetko vďačíme Hegerovej cirkusovej potulnej spoločnosti, ktorá má na to všetko jediný protiargument „lebofico túži po moci“. Ak je v tomto štáte niekto, kto Ficovi, Republike a Pellegrinimu viac pomohol dostať sa k moci ako títo argumentačne žobrácki „leboficovci“, mal by sa dať zarámovať a vyvesiť vo všetkých školských triedach po celom Slovensku.

A vynoril sa zas so sekerkou v ruke tanečník okolo totemu

„Majiteľ súkromnej firmy OĽaNO s.r.o. sa opäť rozhodol vniesť Slovensko do jeho alternatívnej reality plnej lží. Travič studní sa hrá na najčestnejšieho, človeka, ktorý nám hovorí, že "ľudia si zaslúžia pravdu a istoty".Postavil sa s poskokmi pred prezidentský palác a (vďaka médiám) vypustil klasický elixír traviča studní.“ napísal dnes politológ Jozef Lenč.

Potupný koniec v predvečer Dňa oslobodenia - náhoda to fakt vie!

Niet lepšej bodky za touto dobou temna, hrôzovlády a moci neschopných, no schopných všetkého. Obvykle sa zvykne odchádzajúcej vláde povedať aspoň to symbolické „vďaka“. Tejto, posledné mesiace už iba poverenej, odkazujem iba ak - „konečne“. Alebo „dosť bolo“ - pamätáte sa ešte vôbec na November 89? Jeho hodnoty a krátkodobé výdobytky do jednej jedinej nám títo trápni šašovia totiž na tri roky ukradli. A škôd napáchali na desaťročia.

Už nikdy nepripustime ako princíp moci nenávisť! Ani závisť, ani neschopnosť, ani podvody a lži. To sú totiž argumenty výlučne iba úbohých samoľúbych chrapúňov.

Politológ Lenč: Majiteľ súkromnej firmy OĽaNO s.r.o. je profesionálny klamár!
O alternatívnej realite profesionálneho klamára píše na sociálnej sieti politológ Jozef Lenč. Politológ píše o majiteľovi súkromnej firmy OĽaNO s.r.o., ktorým je Matovičovo hnutie a o trávičovi studní, ktorý sa hrá na najčestnejšieho, človeka,... Čítať ďalej
07 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik