MIMORIADNE! Konečne to Heger a spol. vzdali
07 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Pred chvíľou vystúpil pred verejnosťou predseda parlamentom odvolanej vlády v poverení Eduard Heger so závažným, no očakávaným vyhlásením. Stručne - POVERENÝ PREMIÉR VRACIA PREZIDENTKE DEKRÉT O POVERENÍ VIESŤ DO PREDČASNÝCH VOLIEB VLÁDU A TÝM PÁDOM PADÁ CELÝ KABINET.

Vyhlásenie poskytol v tlačovom centre Úradu vlády SR, na Námestí slobody 1 v Bratislave. 

Začína sa kolotoč rokovaní

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijme dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera v nedeľu o 15.00 h. "Na stretnutie do Prezidentského paláca ho pozvala večer bezprostredne po návrate z Londýna," informoval prezidentkin hovorca Martin Strižinec. ešte predtým, o 14.00 h v priestoroch Prezidentského paláca v Bratislave prijme aj predsedu Národnej rady SR Borisa Kollára.

Zatiaľ z paláca stále nič nové

Hlava štátu ešte v piatok uviedla, že vie, ako bude postupovať v súvislosti s vnútropolitickou krízou. Verejnosti však svoje kroky chce predstaviť až po tom, ako s nimi oboznámi premiéra Hegera a predsedu Národnej rady SR Borisa Kollára. 

Parlament vyslovil nedôveru Hegerovej vláde v decembri minulého roka. Prezidentka kabinet dočasne poverila vládnutím do septembrových predčasných parlamentných volieb.

Správy o páde vlády v poverení budeme po celý deň priebežne aktualizovať

Odborníci na rovinu! Chaos, permanentné zlyhávanie, precedens ktorý podkopáva základy politického systému
Dlhodobé zotrvávanie vlády, ktorá nemá mandát parlamentu, je precedensom, ktorý podkopáva základy politického systému na Slovensku. Myslí si to politológ z Univerzity Komenského (UK) v Bratislave Erik Láštic. Odborníci sa zhodujú na tom, že... Čítať ďalej
07 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik