Mikulec predstavil ďalšiu pomoc Ukrajine
06 | 05 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Minister vnútra SR Roman Mikulec v piatok (5. 5.) v ukrajinskom Užhorode rokoval s ukrajinským šéfom rezortu vnútra Ihorom Klymenkom. Osobné stretnutie ministrov sa uskutočnilo na základe spoločného telefonátu, ktorý šéfovia rezortov vnútra absolvovali pred približne tromi týždňami.

Minister vnútra Roman Mikulec na stretnutí podrobne informoval ministra vnútra Ihora Klymenka o zvládaní mimoriadnej situácie vyhlásenej vo februári 2022 na Slovensku a výzvach, ktorým Slovensko čelilo od kedy Rusko zaútočilo na Ukrajinu.

"Naša pomoc Ukrajine a jej obyvateľom je vnímaná mimoriadne pozitívne. Na Ukrajine som sa stretol s pokorou, vďačnosťou, víziou a odhodlaním bojovať a chrániť svoj národ. Tím ukrajinského ministerstva vnútra bol vďačný za to, čo všetko Slovensko pre Ukrajincov od vypuknutia vojny urobilo a rokovali sme o ďalších potrebách a spolupráci," uviedol minister vnútra Roman Mikulec.

Ukrajinská strana požiadala o spoluprácu pri vybavovaní dokladov pre ukrajinských občanov dočasne žijúcich na území Slovenskej republiky.

"Proces vybavenia dokladu Ukrajinca žijúceho na Slovensku bude trvať približne mesiac. V Bratislave a Košiciach na mobilných pracoviskách ukrajinského konzulátu sa odoberú vzorky na biometriu. Samotný doklad sa vyhotoví v Kyjeve a následne zašle na miesto aktuálneho bydliska Ukrajinca, ktorý o vydanie dokladu na Slovensku požiadal alebo na konzulárny úrad Ukrajiny na Slovensku " vysvetlil minister Roman Mikulec.

Smer navrhuje cestu von z HEGERO-ČAPUTOVSKÉHO CHAOSU
Požadujeme predčasné voľby 1. alebo 8. júla! Slovensko sa kvôli Hegerovi a Čaputovej ocitlo v takom chaose, že iná možnosť neexistuje. Skonštatoval to na sociálnej sieti podpredseda Smeru - SSD Ľuboš Blaha. OĽaNO sú zlodeji, Demokrati sú mŕtvoly,... Čítať ďalej
05 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Ukrajinská strana tiež poukázala na potrebu odmínovania na územiach, kde už neprebiehajú boje.

Minister Ihor Klymenko sa tiež zaujímal o informácie ohľadom integrácie Ukrajincov na Slovensku a deti. "Na Slovensku evidujeme približne 11.000 detí a dospievajúcich, ktorí sú zapojení do školského procesu, na našom území je ich pritom odhadom viac ako 20.000, čo znamená, že väčšia časť ukrajinských detí aj naďalej absolvuje online vyučovanie na Ukrajine," vysvetlil na rokovaní riaditeľ Migračného úradu MV SR Ján Orlovský.

Ministri diskutovali aj o zintenzívnení spolupráce v boji proti organizovanej trestnej činnosti a to najmä v súvislosti s vojnovým konfliktom na Ukrajine.

Šutaj Eštok: Z KRÁĽOVSKEJ RECEPCIE SA PREDSA NEODCHÁDZA (VIDEO)
Prezidentku viac zaujíma recepcia u kráľa ako vlastní občania! Skonštatoval to na sociálnej sieti podpredseda Hlasu - SD Matúš Šutaj Eštok. Je to aj JEJ vláda Na Slovensku sa Hegerova vláda poskladala ako domček z kariet a máme tu hlbokú... Čítať ďalej
06 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik