Draxler: S POLITICKOU SEBEVRAŽDOU Eduarda Hegera nekončí len táto vláda, ale aj Demokrati!
06 | 05 | 2023 I Ladislav Kováčik

Bývalý minister školstva Juraj Draxler sa na svojom facebooku vyjadril k pravdepodobnej možnosti, že Slovensko bude mať čoskoro úradnícku vládu. Podľa politika treba úradníckej vláde napriek všetkému držať palce.

V prvom rade sa Draxler vo svojom príspevku vyjadruje k „nešťastnému“ kontextu, keď „politickou sebevraždou Eduarda Hegera nekončí len táto vláda, ale garantovane sa do hry vracia líder OĽaNO Igor Matovič".

Podľa exministra s Eduardom Hegerom odchádzajú aj Demokrati, „najkratšie žijúca strana na Slovensku“. Draxler ironicky poznamenáva, že tí, čo vyhádzali státisíce na bilbordovú kampaň (Demokratov a ich spojenca Dobrý deň) si môžu gratulovať.

Exminister si myslí, že väčšina ich potenciálnych voličov sa preleje naspäť k Matovičovi, ktorý má podľa neho teraz pozíciu v budúcom parlamente „viac ako istú“.

Juraj Draxler / Facebook (Nové Slovensko) | Juraj Draxler

Ale Slovensko zároveň čoskoro dostane úradnícku vládu. Na minimálne päť mesiacov, ale v prípade komplikovaných vyjednávaní po voľbách potenciálne na o dosť dlhšie,“ píše ďalej Draxler. „Nebude populárna a jej polarizačná schopnosť narastie s každou nomináciou, ktorou by prezidentka odrážala nejaké svoje politické preferencie,“ pokračuje ďalej exminister.

Draxler ďalej hovorí, že osoba viceguvernéra Národnej banky Slovenska Ľudovíta Ódora, ktorý by podľa neho mal byť dočasným premiérom, je asi dostatočnou zárukou, že aparát ako celok bude fungovať technicky kompetentne.

A vzhľadom na celý dlhý rad problémov, ktorým krajina čelí, od rozsypaného plánu obnovy po manažment prekypených verejných financií tomu treba naozaj držať palce,“ uzatvára Draxler.

Smer navrhuje cestu von z HEGERO-ČAPUTOVSKÉHO CHAOSU
Požadujeme predčasné voľby 1. alebo 8. júla! Slovensko sa kvôli Hegerovi a Čaputovej ocitlo v takom chaose, že iná možnosť neexistuje. Skonštatoval to na sociálnej sieti podpredseda Smeru - SSD Ľuboš Blaha. OĽaNO sú zlodeji, Demokrati sú mŕtvoly,... Čítať ďalej
05 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik