Blaha vyzýva: Nebuďte ako Čaputová! Poďte si uctiť slovenské dejiny a nie tie britské
06 | 05 | 2023 I Diana Zaťková

Kvôli jednej fotečke s britským kráľom sa Zuzana Čaputová hnala do Londýna, namiesto toho, aby riešila ústavnú krízu na Slovensku. Skonštatoval to na sociálnej sieti podpredseda Smeru - SSD Ľuboš Blaha. Pripomenul zároveň, že Smer sa chystá 7.5. na Devín a 8.5. na Slavín. A aj so slovenskými vlajkami!

Británia je pre ňu zjavne na prvom mieste

"Ľudia sa smejú, že prezidentská kancelária mohla do Londýna pokojne poslať Rizmana, aj tak ho v Británii všetci majú za slovenského prezidenta - vraj svetoznámu Čaputovú tam nikto nepozná. Seniori na Slovensku kvôli inflácii nemajú ani na lieky, ale my tu teraz celý deň riešme, akej dĺžky bude rúcho cudzieho kráľa - bravó. Všimnite si to Čaputovej nadšenie z britských tradícií, úplne je hotová z toho, ako sa všade trepocú britské zástavy a s akou úctou tam hľadia na svoje dejiny. Zvláštne, že keď sa jedná o slovenské národné tradície a symboly, tam už Čaputovej nadšenie akosi vädne," rozpísal sa Blaha reagujúc na prezidentkyn pobyt v Londýne na korunovácii kráľa Karola III. 

Zdroj: FB/Zuzana Čaputová

A ďalej sa pýta: "Prečo sa nezastala matičiarov, ktorým zakázali ísť so slovenskou vlajkou na historický hrad Devín, kde si chceli s úctou pripomenúť šturovský zápas za národné oslobodenie?"

Blaha zároveň vyzýva: "Nebuďte ako Čaputová. Vážte si vlastné dejiny viac než tie západné a imperiálne. Zoberte slovenské zástavy a poďte v nedeľu na Devín - pridajte sa k Smeru. Ideme ukázať všetkým na čele so Zuzanou Čaputovou, ktorí nenávidia Slovensko, že slovenské vlajky nám nikto zakazovať nebude - bráňme si Slovensko, je najvyšší čas."

Matica slovenská: Zrušte NEZMYSELNÉ nariadenie o vlajkách na hrade Devín!
Predsedníctvo Matice slovenskej prijalo vyhlásenie k nedávnej udalosti, keď predstaviteľov Matice slovenskej a študentov evanjelického lýcea donútili pracovníci hradu Devín sňať slovenskú štátnu vlajku, evanjelickú zástavu a zástavu Matice... Čítať ďalej
06 | 05 | 2023 | Ladislav Kováčik

A v pondelok 8. mája si Smer pripomenie víťazstvu nad fašizmom - na Slavíne poďakuje Červenej armáde a národom ZSSR za ich obetu.

"Vzdajme úctu ruskému národu, ktorý si v druhej svetovej vojne vytrpel najviac - my nezabúdame. Tí, ktorí si 8. a 9. máj nedokážu pripomenúť, nemajú úctu k Slovensku a k vlastným dejinám."

Blaha upozorňuje, že ministerstvo vnútra dokonca vydalo pokyn, aby sa víťazstvo nad fašizmom neoslavovalo poriadne, ale len potichu, akoby sa Slováci za víťazstvo v druhej svetovej vojne hanbili.

"Ako to, že Čaputová neprotestuje?! Veď to je plazivý návrat fašizmu! V Británii nahlas spievajú a oslavujú pri svojich výročiach. U nás nesmieme?! Slovensko na prvom mieste!," uzavrel Blaha.

Hlas ostro Mikulcovi: Oslavy 8.mája POTICHU? TO JE NEPRIJATEĽNÉ!
Kam ešte chceme zájsť v podpore Ukrajiny? Ministerstvo vnútra (MV) SR odporúča organizovať spomienky na Deň víťazstva nad fašizmom (8. 5.) a koniec druhej svetovej vojny tichou formou. Dôvodom je vraj prebiehajúca vojna Ruska proti Ukrajine a úcta... Čítať ďalej
06 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik