Zvolebnieva sa, politici zas objavili "teplú vodu"
30 | 04 | 2023 I Ivan Brožík

Že im to nie je trápne! Za čo nás vlastne majú? Za zver v zoologickej záhrade, kam sa na pár víkendov pred voľbami zájdu poprechádzať a dajú si "k nám" zmrzku a halušky na salaši? Zjavne áno, veď toť minule jedna z nich, tá dnes už iba jednopercentná, úžasom na sociálnej sieti zavzdychala, aké je to pekné zas raz navštíviť regióny.

Raz za štyri roky, prípadne raz  za tri a pol roka. Jeden exot, ktorého bližšia definícia už je z oblasti medicíny, čo nie je môj obor, tak sa ospravedlňujem za to slovo "exot", tak ten exot sa už niekoľko dní na svojom predvolebnom ťažení po Slovensku odfotí aj s pitnou fontánkou, len aby na sieť nejaké vyrehotané "selfíčko" dal. Vychvaľuje sa hrdinsky, že "bez ochranky", ako keby na nejakú nárok mal. Koľko baníkov fára bez ochranky, koľko robotníčok ide ráno na štvrtú na prvý vlak bez ochranky, koľko zdravotných sestier slúži aj stovku nadčasov mesačne bez ochranky? Je vôbec pri zmysloch chváliť sa tým? Inak, robí to ten exot dobre. Už dosiahol hranicu zvoliteľnosti. Ešte pár štácií na jeho šnôre a fotiek, poznatkov a videí na sieťach z nich a máme istotu, že sa o neho po voľbách budú zaujímať už naozaj iba odborníci.

Povzdych objaviteľa Ameriky

Neviem, na čo myslel Kryštof, keď zbadal brehy, ktoré dnes nazývame Amerikou. A čo povedal. Teda, v skutočnosti. Filmové legendy sú zaujímavé, ale historicky nijak objektívne. Neviem, na čo myslela istá osôbka - keď už máme ten gender, zjavne ženského pohlavia, keď si toť nedávno na sieti vzdychla, "aké inšpirujúce je zas raz po čase zájsť do regiónov". Viem, dizajnový nábytok na luxusnom ministerstve je iná káva a tie regióny tak krásne "páchnu" vidiekom - to snobi milujú. Že sa vôbec ako kedysi popredná politička vôbec niečo také nehanbí povedať. To je, ako keby ja som na obed zdlábol hus a potom sa išiel osviežujúco kochať do kuchyne siroty, prepustenej z decáku, čo má prázdnu chladničku a pol chleba na pol týždňa s tým, aké "je to úžasne osviežujúce". A to nehovorím, že sa do tých osviežovní dala priviezť vládnou limuzínou so šoférom a nie prímestským občasným spojom, alebo meškajúcim či odrieknutým vlakom. A či už s ochrankou, alebo bez. No, prieskum jej dáva jedno percento a jej novému kabátu ledva tri, takže, "hasta la vista" dievčina!

Dobre to robia, chlapci a dievčatá mainstreamové!

Čím viac nám blahorečia progresívcov a ich Michala so Zuzou, tým viac padajú ich percentá. Veď on ten Mišo fakt nie je hlúpy, myslí mu to, je slušný, fakt aj poctivo vzdelaný, na rozdiel od priekupníkov s titulmi, ale takto sa nechať mainstreamom zhovaďovať ako sa nechá a tým pádom aj znevoliteľňovať, to je - ako sa za sociku vravelo - sebažertva. Po anglicky to pre dnešnú generáciu neviem, tak hádam pochopí, ak dám, že "sebaobetovanie". Možno to ocenia až niekedy v budúcnosti tí, čo tu budú nadávať na politikov po nás. Zuza už zabudla, v ktorej krajine je prezidentkou, tá má teraz iné starosti - róbu pre seba a pre prvého pána na korunovanie. Karči ju pozval. A hlavný prúd nebude točiť nijak inak, ako kedysi Rádio Jerevan - Zuza vstala, Zuza raňajkovala, Zuza sa pobozkala s Karolom (čo na to Camilla, to sa uvidí), Zuza to a tamto. A hlavne, všetko tak dojemne preciťovala a vnímala, až sa Charles Darwin v hrobe v známom Westminsterskom opátstve pootočil, kam dospela tá evolúcia v roku 2023.

Nuž objavili teplú vodu

A tak behajú, zháňajú naše hlasy, hoci doteraz sme pre nich a pre ne boli iba konšpirátori, dezoláti, opice a iný humus. Vy sa fakt už nepamätáte, ako nás "potrebovali" vlani, predvlani? Pýtali sa nás, ako nás osvieži núdzový stav, zákaz vychádzania a podobne? Ako je nám príjemne na príkaz šialenca pod hrozbou straty obživy stáť v "šóre" a dať si špárať v nose? Pýtajú sa vás, keď už sú v tých regiónoch, z čoho zaplatíte za energie, za bývanie, za potraviny? Nie, iba vám sľubujú, prípadne, ako jeden expert z nich, iba vyšinuto nadávajú "na Fica a na mafiu". A za to chcú, aby ste im o pár mesiacov dali váš hlas. Nerobte to, uvedomte si, akú má cenu, žiaľ, iba zriedka, občas, vo voľbách. Pre vás možno symbolickú - ale pre tých darmožráčov nesmiernu. Inak už dlho "darmo žrať" z vášho, teda, z nášho spoločného, nebudú a to by bolo pre nich fakt že zlé. Je čas ukázať im, kde je ich miesto.

P.S.

„Predvolebná kampaň je umenie navzájom si vyškriabať oči tak, aby sa ľudia potom lepšie videli. Lenže, potom zvykne byť už nerskoro.“ Napísal kedysi kdesi Carlo Franchi, taliansky skladateľ 1743–1779. Skúste ich poslať do tých regiónov natrvalo, keď sa im v nich zrazu zas tak osviežujúco páči. Nech zápasia s existenciou tak, ako vy, nech majú toľko dovoleniek v roku ako vy, nech majú také majetky, ako vy. Niet nič jednoduchšie. Žiaľ, iba raz za štyri roky. No dobre, opravujem sa, tentokrát raz za tri a pol roka.

Richterová pritvrdila! Boris Kollár je mafián a úchyl! (FOTO)
Kauza medzi exmilencami Borisom Kollárom a Barborou Richterovou trvá už dlhé týždne. Dvojnásobná matka Borisových detí, niekoľká v poradí (kto si to má pamätať) pritvrdila. Predseda parlamentu je podľa nej mafián, ktorý si platí za články a... Čítať ďalej
30 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik