Český prezident odkazuje Rusom!
30 | 04 | 2023 I Milan Laca

„Choďte domov, kým nebude neskoro“, prezident Českej republiky zanechal Rusom odkaz o vojenskej technike.

Prezident ČR Petr Pavel počas návštevy Ukrajiny zanechal Rusom odkaz na pancieri vojenskej techniky. Vyzval ich, aby odišli  z Ukrajiny. Informuje  „Európska pravda“. Prezident na svojom Twitteri zverejnil fotografiu s nápisom. Podľa fotografie ide zrejme o plášť ukrajinského vozidla, ktoré sa zúčastní na nadchádzajúcej protiofenzíve.

Vie, o čo ide

"Poznám ten pocit. Vaša jednotka ide do prvej línie a vy s ňou chcete ísť, chcete ísť a byť príkladom. Ako veliteľ som tu vždy bol pre svojich vojakov. To už ale nie je moja úloha. Prišiel som ich povzbudiť", vyhlásil Pavel.  "Sme s vami. Pomstite svojich padlých, získate späť svoju slobodu. Russia, Go Home!“, napísal prezident Českej republiky. 

Zelenského ostrá kritika Maďarov vyvolala okamžitú reakciu Petra Szijjártóa!
Minister zahraničných vecí a obchodu Maďarska, Péter Szijjártó reagoval na Zelenského rozhovor zverejnený v sobotu večer v štyroch bodoch. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenský vo svojom prejave ostro kritizoval maďarskú vládu! Minister... Čítať ďalej
30 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová

Významný generál

Generál Pavel je známy tým, že zastával funkciu predsedu Vojenského výboru NATO, čo je po generálnom tajomníkovi druhá pozícia v Aliancii. Nikto z občanov Českej republiky predtým, ani potom sa tak vysoko v štruktúre Aliancie nedostal. 

Boli aj na návšteve

Prezidenti Česka a Slovenska pricestovali na Ukrajinu ráno 28. apríla. Pre Pavla to bola prvá návšteva Ukrajiny ako hlavy štátu. Večer 28. apríla museli  pre nový letecký poplach  uskutočniť jedno zo stretnutí v kryte . Po prvom dni ciest na sever Kyjeva a kľúčových stretnutiach v hlavnom meste, prezidenti zostali cez noc, čo je v prípade návštev zahraničných najvyšších predstaviteľov počas totálnej vojny pomerne zriedkavý prípad. 

Boli aj na cestách 

V sobotu  večer (29.4.2023) sa Petr Pavel vybral do Dnepropetrovskej oblasti, kam zameria svoju podporu Česká republika.  Zuzana Čaputová bola v Černihivskej oblasti a  navštívila neslávne známy suterén v obci Jagidne, kde okupanti držali niekoľko stoviek ľudí takmer rok, píše Európska pravda. 

Rusko náhle vymenilo námestníkov ministra obrany
Rusko vymenilo námestníkov ministra obrany. Rozhodnutie prišlo neočakávane, Konštatuje web rakúskeho verejnoprávneho rozhlasu a televízie - orf. at. Po viac ako 14 mesiacoch od začiatku vojny proti Ukrajine bol novovymenený jeden z námestníkov... Čítať ďalej
30 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik