Ukrajinci zaútočili na Krym! Sevastopoľ v plameňoch
29 | 04 | 2023 I Diana Zaťková

V Sevastopole vypukol požiar. Ukrajinci zrejme opäť zaútočili na Krym, informujú tvnoviny.sk.

Palivovú nádrž v prístavnom meste Sevastopol na Ruskom anektovanom ukrajinskom polostrove Krym zachvátil požiar pravdepodobne v dôsledku útoku dronom. V sobotu v skorých ranných hodinách to na platforme Telegram uviedol Moskvou dosadený tamojší gubernátor Michail Razvožajev.  

"Horí palivová nádrž... Podľa prvých správ mohol požiar spôsobiť útok dronom," uviedol Razvožajev. 

Ako spresnil, plamene pohltili územie s rozlohou tisíc metrov štvorcových; informácie o prípadných zraneniach či obetiach neboli bezprostredne známe. 

Krym chcú späť!

Ukrajina opakovane vyjadrila svoj zámer opätovne získať Krymský polostrov, ktorý Rusko anektovalo v roku 2014. Kyjev už pred pár dňami priznal, že na Sevastopoľ zaútočil dronmi aj v pondelok (24.4.). "Za pondelkovým útokom dronmi na záliv mesta Sevastopol na anektovanom ukrajinskom Krymskom polostrove stojí Kyjev," potvrdili v utorok ukrajinské úrady. Správu priniesol portál britského denníka The Guardian.

Ukrajinskí predstavitelia však odmietli ruské tvrdenia, že útok dronmi ohrozil operácie v koridore, ktorým sa vyvážajú obilniny z ukrajinských prístavov do sveta.

Razvožajev v pondelok na platforme Telegram oznámil, že ruská Čiernomorská flotila odrazila v ten deň v ranných hodinách útok dronmi na mesto. Podľa jeho vyjadrení bolo jedno bezpilotné lietadlo zničené a ďalšie explodovalo. "V meste je už pokoj, všetky jednotky a služby však zostávajú v pohotovosti," dodal.

Násilné incidenty s dronmi sa od začiatku ruskej vojenskej invázie na Ukrajinu koncom februára minulého roka vyskytli už viackrát, pričom v niektorých prípadoch boli ich výsledkom aj rozsiahle materiálne škody, zranenia či obete na životoch.

Výhovorka? Ofenzíva už nie je rozhodujúca
Protiofenzíva by sa nemala považovať za rozhodujúcu bitku. Minister zahraničných vecí Ukrajiny Dmytro Kuleba vyzýva, aby sa ukrajinská protiofenzíva nevnímala ako rozhodujúca bitka. Posledná bitka povedie k úplnému oslobodeniu ukrajinských území.... Čítať ďalej
28 | 04 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik