A DOSŤ! Nakázal súd mužovi, ktorý splodil 550 detí
29 | 04 | 2023 I Diana Zaťková

Holandský súd v piatok zakázal mužovi darovať ďalšie spermie po tom, čo splodil najmenej 550 detí v Holandsku a ďalších krajinách. Zároveň zavádzal budúcich rodičov o počte potomkov, ktorým pomohol k počatiu, píše Breitbart.

Sudca okresného súdu v Haagu nariadil zastavenie súdneho príkazu, ktorý podala matka dieťaťa počatého spermiami darcu a nadácia zastupujúca iných rodičov. Matka, ktorú nadácia označila len za Evu, rozhodnutie súdu privítala.

„Dúfam, že toto rozhodnutie povedie k zákazu hromadného darcovstva a rozšíri sa ako ropná škvrna do ďalších krajín. Musíme stáť ruka v ruke okolo našich detí a chrániť ich pred touto nespravodlivosťou,“ uviedla vo vyhlásení.

Súd poznamenal, že podľa holandských smerníc môžu darcovia spermií splodiť maximálne 25 detí s 12 matkami a že darca klamal budúcim rodičom o svojej minulosti darovania.

Stovky nevlastných súrodencov

Darca, identifikovaný ako Jonathan M. podľa holandských smerníc o ochrane súkromia, poskytol spermie niekoľkým holandským klinikám pre plodnosť a klinike v Dánsku, ako aj mnohým ďalším ľuďom, s ktorými sa spojil prostredníctvom reklám a online fór, uviedol súd vo svojom písomnom rozsudku.

Právnik darcu na súdnom pojednávaní povedal, že chce pomôcť rodičom, ktorí by inak nemohli otehotnieť. Sudca, ktorý prejednával občianskoprávny prípad, uviedol, že darca o tom „zámerne klamal, aby presvedčil rodičov, aby ho vzali ako darcu,“ uviedol súd vo vyhlásení.

Poznáte slovenské "naj"?
Slovensko nie je veľké, veď na glóbuse ho možno prirovnať k špendlíkovej hlavičke a autom ho prejdeme od východu na západ za nejakých osem hodín a zo severu na juh za zhruba polovicu času. To nám, obyvateľom Slovenska dáva pocit, že svoju krajinu... Čítať ďalej
28 | 04 | 2023 | Eka Balaskova

„Všetci títo rodičia sú teraz konfrontovaní so skutočnosťou, že deti v ich rodine sú súčasťou obrovskej siete príbuzenstva so stovkami nevlastných súrodencov, ktorých si nevybrali,“ uviedol súd s tým, že to „má alebo môže mať negatívne psychosociálne dôsledky pre deti. Je preto v ich záujme, aby sa táto príbuzenská sieť ďalej nerozširovala“.

Posledné varovanie pre ostatných masových darcov

Súd vo vyhlásení uviedol, že v prípade išlo o „konflikt základných práv. Na jednej strane právo na rešpektovanie súkromia rodičov a darcovských detí... a na druhej strane rovnaké právo darcu“. Súd rozhodol, že „záujmy darcovských detí a ich rodičov prevažujú nad záujmom darcu pokračovať v darovaní spermií novým potenciálnym rodičom“.

Súd mu nariadil okamžite zastaviť všetky darovania a povedal, že ak poruší zákaz, musí zaplatiť 100 000 eur za prípad. Právnik Mark de Hek označil rozsudok za „jasný signál a, pokiaľ ide o mňa, posledné varovanie pre ostatných masových darcov“.

Mladý Sulík SKRACHOVAL! Na Slovensku jeho BLÁZNIVÝM VÝZVAM ruže nepokvitli
Zdá sa, že ľudia majú iné problémy, ako prekonávanie netradičných, až šialených výziev. Dokazuje to fakt, že práve biznis s takýmto „tovarom“ – sociálna sieť Youdare, skrachoval Filipovi Sulíkovi. Počas minulého augusta sociálna sieť mladého... Čítať ďalej
29 | 04 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik