Mladý Sulík SKRACHOVAL! Na Slovensku jeho BLÁZNIVÝM VÝZVAM ruže nepokvitli
29 | 04 | 2023 I Eka Balašková

Zdá sa, že ľudia majú iné problémy, ako prekonávanie netradičných, až šialených výziev. Dokazuje to fakt, že práve biznis s takýmto „tovarom“ – sociálna sieť Youdare, skrachoval Filipovi Sulíkovi.

Počas minulého augusta sociálna sieť mladého Sulíka zaujala aj generálneho prokurátora Maroša Žilinku. Filip reagoval tak, že z projektu mieni aj vďaka pozornosti GP spraviť najbezpečnejšiu sociálnu sieť. Zdá sa však, že slovenský trh je pre nedôstojné výzvy príliš konzervatívny, preto slovenská doména skončila.

Riešil ho aj Žilinka

"Dnešného dňasom uložil riaditeľovi trestného odboru Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky zabezpečiť preverenie, či v súvislosti so sprostredkovaním a plnením bizarných až zvrátených výziev za odplatu na sociálnej platforme Youdare, najmä osobami mladšími ako 18 rokov, spôsobilých vážnym spôsobom ohroziť či poškodiť život, zdravie, morálnu výchovu, slobodu alebo ľudskú dôstojnosť, nedošlo alebo nedochádza k spáchaniu niektorého z trestných činov proti životu a zdraviu, proti mládeži, proti slobode a ľudskej dôstojnosti, či proti iným právam a slobodám.

K aktivitám s tak širokým potenciálom škodlivosti pre jednotlivca, ale aj pre zdravý vývoj celej spoločnosti, často zasahujúcim samotnú ľudskú dôstojnosť, nemôžu byť ľahostajné žiadnemu z príslušných štátnych orgánov," vyjadril sa ešte v auguste minulého roka na sociálnej sieti generálny prokurátor Maroš Žilinka, ktorého vyjadrenie zverejnila aj sociálna sieť Youdare na svojom instagramovom profile.

Spoluzakladateľ Youdare Filip Sulík vo svojom stanovisku uviedol, že ambícia tvorcov tejto platformy je, urobiť z nej najbezpečnejšiu sociálnu sieť na svete a preto vítajú aj iniciatívu generálneho prokurátora.

IG/Filip Sulík | Filip Sulík

Chválenkár Filip?

„Youdare skrachovalo. Teraz robíme nový projekt. Povyprávam o tom, keď to bude naberať kontúry,“ upozornil Filip Sulík. Ten podľa spoločníka Lukáša Homéra však nie je relevantným zdrojom informácii.

„Stále máme veľmi dobrý vzťah, keďže sme spolu každý deň a občasne chodí k mojim rodičom na obedy. Ale aby bola pravda všetko, čo hovorí na Instagrame, tak by jeho rodičia boli Boris Kollár a Marian Kotleba, čiže nie všetko treba brať vážne. Na prvý rok startupu sme dopadli veľmi dobre, niekoľkokrát sme dosiahli top 10 na App Store na Slovensku a v Českej republike,“uviedol Homér.

Majú vyššie ciele?

Ak si zadáte na internete stránky youdare.sk, doména nefunguje. Stále však funguje tá s príponou .com a tiež aj mobilná aplikácia. Skrachovali zrejme „len“ v rámci slovenského trhu a po rôznych špekuláciách o tom, čo bude, sedmička vývojárov svoj produkt „vyvezie“ do sveta ďaleko väčších ziskov.

Mladý Sulík reaguje na Žilinku: Budeme najbezpečnejšou sociálnou sieťou!
Pred nedávnom médiami prebehla informácia, že syn Richarda Sulíka Filip je spoluzakladateľom sociálnej siete, na ktorej ľudia plnia miestami šialené výzvy iných ľudí, čím si môžu zarobiť. Nie práve v pozitívnom slova zmysle na ňu reagoval aj... Čítať ďalej
20 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik