Ukrajinské drony ožili
28 | 04 | 2023 I Milan Laca

Ukrajina sa pokúsila zaútočiť dronom na ruskú jadrovú elektráreň Kursk.

Ukrajinský dron sa pokúsil zaútočiť na jadrovú elektráreň Kursk v meste Kurčatov, útok  odrazili informuje agentúra RIA Novosti. 

"Uskutočnil sa pokus zaútočiť na jadrovú elektráreň Kursk dronom, útok bol odrazený silami protivzdušnej obrany," povedal hovorca pohotovostných služieb..

Nebol prvý 

V auguste minulého roku ukrajinskí sabotéri trikrát zaútočili na jadrovú elektráreň Kursk, pričom vyhodili do vzduchu šesť veží vysokonapäťového elektrického vedenia, cez ktoré sú zásobované elektrinou priemyselné zariadenia a obyvateľstvo Kurska a susedných regiónov. Tieto útoky spolu s útokom na Krymský most vyvolali odvetné raketové útoky na ukrajinskú energetickú infraštruktúru, ktoré ruské jednotky spustili v októbri.

Ukrajinci sa údajne pokúsili zavraždiť Putina dronom s výbušninou
Vladimir Putin sa mal stať obeťou atentátu, ktorý naplánovali ukrajinské tajné služby, informuje nemecký denník Bild. V nedeľu mal na Moskvu letieť dron kamikadze so 17 kilogramami výbušnín, ale minul svoj cieľ. Ruský prezident mal navštíviť... Čítať ďalej
27 | 04 | 2023 | Tibor Malý
Drony sa aktivujú

V poslednom čase sú prípady útokov dronov na ruské územie čoraz častejšie. Len tento týždeň našli  v oblasti Noginska pri Moskve tri spadnuté drony, na ktorých ale neboli žiadne výbušniny. Pred týždňom zaútočil dron na prázdny traktor-nakladač v pohraničnej obci Gujevo v Kurskej oblasti. Začiatkom apríla ďalší dron zhodil výbušné zariadenie na strechu kultúrneho domu v obci Dronovka, okres Gluškovskyj.

Vraj išli aj po Putinovi

Kremeľ reagoval na články o pokuse o atentát na Putina. Jeho hovorca Dmitrij Peskov povedal, že Kremeľ nepozná článok Bildu o pokuse ukrajinskej tajnej sllužby o atentát na Vladimira Putina.

Tiež vraj nie prvý atentát

Nemecké noviny Bild uverejnili článok, v ktorom sa píše, že Bezpečnostná služba Ukrajiny v nedeľu 23. apríla plánovala útok bezpilotným lietadlom na prezidenta Ruska. Dron mal smerovať do novovybudovaného priemyselného parku štyri dni pred príchodom hlavy štátu. Ešte predtým západné médiá informovali o pokuse o atentát na Putina v septembri 2022. Podľa novín The Sun sa počas prejazdu prezidentskej  kolóny cez Moskvu ozval silný zvuk, po ktorom bolo miesto udalosti zahalené dymom. Aj túto informáciu Kremeľ poprel.

Dron nad Moskvou

Druhý dron za deň spozoroval nad Moskvou  pilot dopravného lietadla. Kapitán lietadla ruskej leteckej spoločnosti NordStar si všimol dron neďaleko letiska Domodedovo v  hlavnom meste. Podľa kanála SHOT Telegram išlo o druhý takýto prípad v Rusku za jeden deň. Pri približovaní sa k letisku si pilot, ktorý začal klesať s osobným lietadlom, všimol neznámy stroj  pod ním, vo výške asi dvetisíc metrov. „Veliteľ sa rozhodol pristáť podľa plánu a pristál úspešne" píše sa v článku.

... a ďalšie

Prieskumné bezpilotné lietadlo predtým takmer prerušilo štart ruského osobného dopravného lietadla na moskovskom letisku Šeremetevo. K incidentu došlo s lietadlom na linke z Moskvy do Vladikaukazu. Neznámy stroj sa pohyboval presne po trajektórii lietadla. Neznámy dron videli aj v oblasti Serpuchova, incident nahlásili svedkovia polícii.

Americký generál ŠOKUJE: Ruské pozemné sily sú dnes VÄČŠIE, ako na začiatku vojny!
Rusko síce vo vojne proti Ukrajine utrpelo tisícové straty, no vysoký veliteľ americkej armády v Európe v stredu zákonodarcom povedal, že vo svojom arzenáli majú oveľa viac palebnej sily, ako na začiatku vojny. O téme informuje CNN. "Ruské pozemné... Čítať ďalej
27 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik