Vyšetrovanie v súvislosti s manažmentom pandémie pokračuje
26 | 04 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Vyšetrovanie v súvislosti s manažmentom pandémie pokračuje.

Vyplýva to z vyjadrenia hovorkyne Generálnej prokuratúry SR Zuzany Drobovej pre TASR.

"Vyšetrovanie vo veci vykonáva prokurátor Generálnej prokuratúry SR. V súčasnej dobe sa vo veci zadovažujú listinné dôkazy a realizujú výsluchy svedkov. Ďalšie podrobnosti nie je možné za súčasného stavu konania poskytovať," povedala Drobová.

Prokurátor GP SR začal v januári trestné stíhanie pre marenie úlohy verejným činiteľom a všeobecné ohrozenie pri manažmente pandémie COVID-19, ktorý mohol spôsobiť neodôvodnene zvýšenú úmrtnosť.

Na zlyhania manažmentu počas pandémie poukazuje aj aktuálna petícia Mali ešte žiť, ktorú doteraz podpísalo takmer 10.000 ľudí. V najbližších týždňoch chcú jej iniciátori pripraviť podnety na GP SR, Najvyšší kontrolný úrad SR aj Protimonopolný úrad SR, ktorých cieľom je preveriť postup a rozhodnutia viacerých štátnych inštitúcií počas pandémie.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik