Šutaj Eštok OSTRO: Mikulca s Hamranom riadi TRETÍ SEKTOR!
26 | 04 | 2023 I Diana Zaťková

Mikulec zavádza kontroly na hraniciach! Upozorňuje na to na sociálnej sieti podpredseda Hlasu - DS Matúš Šutaj Eštok. Ale nemýlte sa. Nie je to kvôli zastaveniu migrantov.

"V minulom roku zaviedla Česká republika a Rakúsko kontroly na hraniciach so Slovenskou republikou, keďže Mikulec s Hamranom nemali pod kontrolou nelegálnu migráciu. V tom čase títo nešťastníci odmietali zavádzať kontroly na hraniciach kadiaľ migranti prúdili, pretože ide o Schengenský priestor," pripomína opozičný poslanec bezprecedentnú situáciu na našich hraniciach koncom minulého roka.

Eštok hovorí, že minulý týždeň vláda schválila kontroly na hraniciach s Českom a Rakúskom v mesiacoch máj a jún z dôvodu konferencie Globsec. 

"Takže, keď tretí sektor organizuje konferenciu tak Mikulec a Hamran skáču ako im príkažu," krúti hlavou hlasák.

Podľa Eštoka sa tak správajú dvaja amatéri, ktorí kontroly zavádzajú z dôvodu konferencie, ale neboli ich schopní zaviesť pri ochrane verejného poriadku a bezpečnosti.

OSTRÝ NÁZOR sudkyne Krajského súdu v Bratislave: Vrtieť psom. Alebo ohýbanie reality!
Podstatou vrtenia psom je ohýbanie reality. Ide už o všeobecne používaný výraz, ktorého podstatou je odvádzanie pozornosti od niektorých tém. Keď sa stane nejaký „problém“, od ktorého je potrebné odviesť pozornosť, musí sa vyvolať nejaký iný a... Čítať ďalej
26 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vláda schválila dočasné kontroly na hraniciach a letiskách

Od 24. mája do 8. júna sa dočasne obnovia kontroly na hraniciach SR s Rakúskom, Maďarskom, Poľskom a Českom a na medzinárodných letiskách. Dôvodom je zaistenie bezpečnosti počas konania konferencie Globsec 2023 Bratislava Forum. Návrh schválila vláda.

Na medzinárodnej bezpečnostnej konferencii Globsec v dňoch 29. až 31. mája sa zúčastnia významné politické a iné osobnosti verejného života z Európy a z ostatných častí sveta. "Prioritou je preto zaistenie vysokého bezpečnostného štandardu tohto významného medzinárodného podujatia. Materiál som predložil ako iniciatívny a toto opatrenie je dočasné," povedal dočasne poverený minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO). 

Cieľom kontrol je prijatie nevyhnutných opatrení súvisiacich so zabezpečením verejného poriadku a bezpečnosti na území Slovenskej republiky počas konania podujatia. Rozsah vykonávania hraničných kontrol na týchto hraniciach bude podľa ministerstva vnútra vychádzať z aktuálnych hrozieb a bude obmedzený na nevyhnutný čas. "Policajný zbor bude tieto opatrenia vykonávať tak, aby dochádzalo iba k minimálnemu vytváraniu čakacích dôb na vnútorných hraniciach Slovenskej republiky," deklaroval rezort.

HLAS SD: Fico klame verejnosť aj diplomatov
Poslanec za HLAS - sociálna demokracia a zahraničnopolitický expert Peter Kmec vyslovuje počudovanie nad výrokmi Roberta Fica, ktoré predniesol na stretnutí s diplomatmi. "Robert Fico sa pred svojimi voličmi hrá na nekompromisného zástancu... Čítať ďalej
26 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová

Pozemné hranice SR s Poľskom, Českom, Rakúskom a Maďarskom bude možné počas trvania kontrol prekračovať iba na vybraných hraničných priechodoch s výnimkou zložiek integrovaného záchranného systému, osôb vykonávajúcich práce na poľnohospodárskych alebo lesných pozemkoch, poľovníkov a rybárov pri výkone svojej činnosti do piatich kilometrov od vnútornej hranice. Vlaková a letecká medzinárodná doprava nebude v tejto súvislosti žiadnym spôsobom obmedzovaná alebo zmenená.   

Rezort vnútra odporúča všetkým osobám vstupujúcim na územie SR mať pripravené cestovné doklady, aby proces kontroly urýchlili. Občanom Slovenskej republiky a Európskej únie postačuje občiansky preukaz. Občania iných štátov musia mať cestovný pas, prípadne iné doklady, ktoré ich oprávňujú na pobyt na území Slovenskej republiky, ako napríklad pobytový preukaz či víza.

TO JE SUMIČKA! UKAZUJEME AKÝ BUDÚ MAŤ PLAT POSLANCI NR SR V ROKU 2023!
Poslanci Národnej rady (NR) SR majú v roku 2023 zarábať vyše 6000 eur. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla Kancelária Národnej rady (NR) SR. Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR. Poslanec má... Čítať ďalej
26 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik