Potvrdené! V Bani Nováky došlo k výbuchu, evidujú viacerých ťažko a ľahšie zranených!
26 | 04 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

V Bani Nováky došlo v stredu podvečer pravdepodobne k výbuchu. Pre TASR to potvrdila trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová. Na miesto podľa nej smerujú všetky záchranné zložky. Zdravotní záchranári informovali, že dostali hlásenie o výbuchu plynu v bani. Evidujú viacero zranených, z toho päť ťažko.

Hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR Alena Krčová pre TASR potvrdila, že krátko po 17.00 h prijali informáciu o tom, že v bani vybuchol plyn a na mieste sa nachádza väčší počet zranených.

"Záchranná akcia pod zemou bola v réžii Banskej záchrannej služby, zranených na povrchu prevzali záchranári. Aktuálne posádky ošetrujú päť ťažko zranených a jedného ľahšie zraneného a pripravujú ich na prevoz do nemocníc alebo na špecializované pracoviská," spresnila Krčová.

Na miesto smerujú štyri posádky leteckých záchranárov z Nitry, Banskej Bystrice, Trenčína a Žiliny, potvrdila pre TASR za Vrtuľníkovú záchrannú zdravotnú službu ATE Zuzana Turočeková.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik