Na nešťastie v Bani Nováky reagujú viacerí politici
26 | 04 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Na mimoriadnu udalosť v nováckej bani reagovali na sociálnych sieťach viacerí politici. Niektorí ich predtým doobeda aj navštívili .

Prezidentka SR Zuzana Čaputová verí, že všetci pracovníci, ktorí utrpeli zranenia pri vyhorení metánu v Bani Nováky, budú v poriadku. TASR o tom informoval hovorca prezidentky SR Martin Strižinec.
"Veľká vďaka patrí záchranárom z Banskej záchrannej služby, ktorí zranených dostali na povrch a odovzdali do rúk zdravotníkom. Zraneným mužom prajem, aby sa z nemocnice mohli vrátiť čím skôr k svojim rodinám a blízkym," povedala prezidentka.

Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) verí, že záchranné zložky urobia v Novákoch maximum a tragédia si nevyžiada žiadnu obeť na živote. Uviedol to v reakcii na mimoriadnu udalosť v Bani Nováky na sociálnej sieti.
"Práve som sa dozvedel o obrovskej tragédii v Bani Nováky. Mňa ako človeka, ktorý má k baníkom veľmi blízko, táto udalosť veľmi zasiahla," poznamenal.

Bane navštívil v stredu predseda hospodárskeho výboru parlamentu Peter Kremský (OĽANO). Poukázal, že práve na mieste, kde sa spolu s kolegami pohybovali, došlo k nešťastiu. "Veľmi ma to mrzí, že napriek všetkým bezpečnostným opatreniam, ktorých sme boli sami svedkami, sa stávajú takéto nehody," povedal s tým, že všetkým želá skoré uzdravenie.

V bani bol aj podpredseda opozičnej strany SaS Karol Galek. Poďakoval banskej záchrannej službe za pohotovú reakciu pri zásahu pod povrchom.

Podporu všetkým raneným a ich rodinám vyjadril líder mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini. "Pevne verím, že sa záchranným zložkám podarí situáciu čo najskôr stabilizovať," uviedol.

"Naše myšlienky a modlitby sú s nimi a ich príbuznými a blízkymi," reagoval poslanec parlamentu Juraj Šeliga (nezaradený). Za baníkov sa modlí aj poverená vicepremiérka a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí).

V Bani Nováky došlo v stredu podvečer pravdepodobne k zapáleniu a vyhoreniu banského plynu - metánu, evidujú viacero zranených.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik