Šutaj Eštok: "Demokrat" Budaj PODPÍLIL POD SLOVENSKOM KONÁR
25 | 04 | 2023 I Ladislav Kováčik

Poslanec Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok prišiel na Facebooku s tvrdou kritikou povereného ministra životného prostredia Jána Budaja.

„DEMOKRAT BUDAJ PODPÍLIL POD SLOVENSKOM KONÁR,“ tvrdí Šutaj Eštok v nadpise svojho komentára.

Svojím príspevkom reaguje na krok delegácie Ministerstva životného prostredia SR, ktorá v Bruseli nehlasovala proti nariadeniu o zákaze výroby spaľovacích motorov od roku 2035.

Šutaj Eštok začína svoj príspevok pripomenutím významu slovenského automobilového priemyslu. Píše, že automobilky na Slovensku v roku 2022 vyrobili približne milión áut, v prepočte 184 áut na tisíc obyvateľov, čo je najviac na svete. Zároveň podľa politika vytvorili viac ako polovicu priemyselnej výroby krajiny a na celkovom exporte sa automobilový priemysel podieľal 42 percentami. Ďalej Šutaj Eštok pripomenul, že v automobilovom priemysle, vrátane nadväzujúcich odvetví, je zamestnaných 261-tisíc ľudí.

Podľa Šutaja Eštoka je preto pochopiteľné, že Výbor pre európske záležitosti 15. marca 2023 uložil Budajovi, aby sa pridal ku krajinám, ktoré odmietajú zákaz spaľovacích motorov v Európe, keď sa o tejto otázke bude hlasovať na Rade ministrov EÚ. Proti zákazu spaľovacích motorov sú Nemecko, Taliansko, Poľsko a Česko.

27.3.2023 napísal Budajov štátny tajomník rovnakému výboru, že žiada o stanovisko, pretože na druhý deň (28.3.2023) plánuje hlasovať opačne, teda proti záujmom SR. Nepomohlo ani upozornenie výboru, že takýmto spôsobom nemôže postupovať,“ pripomína Šutaj Eštok.

Politik Hlasu sa obáva, že „Budajovo rozhodnutie bude v horizonte 10 rokov znamenať pre Slovensko priemyselnú katastrofu“. V závere „demokratovi“ Budajovi odkazuje, že na májovej schôdzi na ňom nenechá „nitku suchú“.

Vlčan žiada OSPRAVEDLNENIE, Becík ODPOVEDE (VIDEO)
Ministerstvo pôdohospodárstva sa týždeň po tom, čo vláda zakázala dovoz ukrajinského obilia, rozhýbalo a v Kolárove zorganizovalo tlačovú besedu (TB), na ktorej sme sa podľa Branislava Becíka (Hlas-SD) nedozvedeli nič. Predsedníčka Agrárnej komory... Čítať ďalej
24 | 04 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik