Joe Biden POTVRDIL svoju opätovnú kandidatúru
25 | 04 | 2023 I Ladislav Kováčik

Joe Biden oznámil, že bude na budúci rok opätovne kandidovať na post amerického prezidenta. Svoju predvolebnú kampaň odštartoval videom, v ktorom spomína „extrémizmus“ Republikánskej strany pod vedením Donalda Trumpa a potrebu postaviť sa za demokraciu a základné slobody. Trumpova reakcia vyvoláva obavy.

Varuje pred "extrémistami MAGA"

„Každá generácia zažíva okamih, kedy sa musela postaviť za demokraciu. Postaviť sa za svoje základné slobody. Som presvedčený, že toto je ten náš,“ cituje server iDnes.cz slová 80-ročného demokratického prezidenta. „Otázka, ktorej čelíme, je to, či v budúcich rokoch budeme mať viac slobody alebo menej, viac práv alebo menej,“ hovorí Biden v trojminútovom videu.

Bidenovo video sa začína zábermi z vpádu Trumpových stúpencov do sídla Kongresu a ďalej upozorňuje na reštriktívne kroky republikánov naprieč USA v súvislosti s prístupom k potratom, náplne školskej výučby aj účasti vo voľbách.

„Po celej krajine se extrémisti MAGA (skratka hesla „Urobme Ameriku znovu veľkou“) spájajú, aby napadli tieto základné slobody,“ uvádza Biden. „Keď som kandidoval na prezidenta pred štyrmi rokmi, povedal som, že sme v bitke o dušu Ameriky. To stále platí,“ hovorí ďalej vo videu.

Favoritom na zisk nominácie Republikánskej strany v prezidentských voľbách je aktuálne exprezident Donald Trump, ktorý by tak mohol byť Bidenovým súperom vo voľbách.

Reakcia Trumpa

Bývalý americký prezident Donald Trump povedal, že opätovná nominácia súčasného amerického lídra Joea Bidena skončí zle.

"Myslím si, že sa môže stať niečo zlé. Táto krajina má problémy, skončíme s treťou svetovou vojnou. Hovoria o jadrových zbraniach a máme človeka, ktorý nerozumie tomu, čo sa deje," povedal Trump v rozhovore pre Newsmax.

Americký generál prezradil: TOTO JE PRE RUSOV KONIEC!
Deutsche Welle: „TOTO JE PRE RUSOV KONIEC!“ Americký generál Hodges sa tvrdo vyhráža skorým začiatkom protiofenzívy a prezradil, čo strašné vyvedú Rusom jeho ukrajinskí zverenci a medzinárodní žoldnieri! Jarná protiofenzíva v júni? Veľká... Čítať ďalej
24 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik